FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

FERRARI – Αλονσο: «Και τωρα σταθεροτητα»

Ο Φερνάντο Αλόνσο περιέγραψε τη νίκη του στη Μόντσα ως σημαντική ενίσχυση στην ψυχολογία της Ferrari, μπαίνοντας στην τελευταία πεντάδα αγώνων του πρωταθλήματος, οι οποίοι θα είναι εκτός Ευρώπης. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι τώρα χρειάζεται να βρει η ομάδα σταθερότητα στα αποτελέσματα, αν θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.
Δύο εβδομάδες μετά την εγκατάλειψή του στο Βέλγιο, ο Αλόνσο κατάφερε να κερδίσει στην Ιταλία με επιβλητικό τρόπο: «Νομίζω ότι αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει έξτρα ώθηση και καλό κίνητρο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και δεν θα το βάλουμε κάτω, ένας καλός αγώνας ή ένας κακός μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στο πρωτάθλημα», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός.
Και συνέχισε: «Αυτό ήταν ένα καλό διήμερο, στο Σπα ήταν ένα κακό, χρειάζεται να βρούμε σταθερότητα στους τελευταίους πέντε αγώνες. Αυτό θα είναι το κλειδί, το αποτέλεσμα είναι μια καλή ώθηση για μας, αλλά στα εναπομείναντα Grand Prix είναι τα πολύ σημαντικά και οι καλοί βαθμοί».
Για να προσθέσει σε πιο… εορταστικό τόνο: «Οπότε, πρέπει να το απολαύσουμε απόψε, να απολαύσουμε τις επόμενες δύο μέρες και να βρεθούμε στο Μαρανέλο Δευτέρα και Τρίτη, για να πούμε ευχαριστώ σε όλη την ομάδα και το πρωτάθλημα θα το σκεφτούμε μετά».
Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα ο Αλόνσο ακολουθούσε τον Μπάτον, έχοντας χάσει την πρωτιά στην εκκίνηση, αλλά κατάφερε να ανακτήσει τη θέση του μετά τα πιτ στοπ: «Σκεφτόμασταν τις επιλογές που είχαμε για να μπούμε. Έναν γύρο νωρίτερα, ή έναν γύρο αργότερα. Έπρεπε να βρούμε τη σωστή επιλογή τη σωστή στιγμή. Όταν είδα τον Τζένσον να μπαίνει, είχα έναν γύρο να πιέσω και μετά α βασιστώ στους μηχανικούς μου. Ο γύρος ήταν εντάξει, αλλά το πιτ στοπ ήταν εκπληκτικό».
Όσο για τα συναισθήματά του έχοντας κερδίσει στην πρώτη του συμμετοχή στη Μόντσα ως πιλότος της Ferrari; «Είναι κάτι που μπορώ μόνο να συγκρίνω με τη νίκη στον αγώνα της πατρίδας μου στη Βαρκελώνη το 2006. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή τότε, όπως και αυτή σήμερα. Είναι φανταστικό συναίσθημα».
Ικανοποιημένος ο Μάσα
Με ικανοποίηση δέχθηκε την τρίτη θέση που κατέκτησε ο Φελίπε Μάσα, καθώς ο Βραζιλιάνος συμπλήρωσε μια σπουδαία μέρα για τη Ferrari. «Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα στο τέλος. Σίγουρα στην εκκίνηση είχα την ευκαιρία να περάσω ίσως και τον Φερνάντο όταν πάλευε με τον Μπάτον. Μετά, στην επόμενη στροφή είχε την εσωτερική και έκανε και πολύ καλή δουλειά στα πιτ», σχολίασε εν πρώτοις.
Για να συνεχίσει αναφερόμενος στην απόφαση της ομάδας να τον βάλει για αλλαγή ελαστικών μετά τον Μπάτον: «Ήταν η σωστή επιλογή. Ήταν ένας καλός αγώνας και η απόδοση του μονοθεσίου ήταν καλή. Η εκκίνηση ήταν αρκετά δύσκολη, ένιωσα τον Χάμιλτον να με χτυπά, αλλά εν πάσει περιπτώσει ήταν ένας καλός αγώνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια