FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Με το ενα ποδι στη Virgin

Ο Τζερόμ Ντ᾿Αμπρόσιο (αριστερά) θα αντικαταστήσει τον κανονικό οδηγό της Virgin, Λούκας Ντι Γκράσι, για τέσσερα από τα υπόλοιπα πέντε πρωινά δοκιμαστικά Παρασκευής του 2010.
Πρόσφατες εικασίες ανέφεραν το ενδεχόμενο μιας θέσης μονοθεσίου για τον Βέλγο οδηγό του GP2 μέσα στο 2011, του οποίου ο μάνατζερ αποκάλυψε ότι έχει ήδη συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος του αναγκαίου προϋπολογισμού.
Ο μάνατζέρ του, Ιβ Ντεκόρτ, είπε στην εφημερίδα La Derniere Heure την περασμένη εβδομάδα: «Και αν μπορέσουμε να το κάνουμε γρήγορα, θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει την Παρασκευή το πρωί στο τέλος της σεζόν». Όμως, η Virgin δεν επιβεβαίωσε ότι ο 24χρονος Ντ᾿Αμπρόσιο θα αντικαταστήσει οριστικά τον Βραζιλιάνο νεοσύλλεκτο Ντι Γκράσι το επόμενο έτος.
«Έχουμε ένα συμβόλαιο με τον Τίμο Γκλοκ για άλλα δύο χρόνια και μια επιλογή σχετικά με τις υπηρεσίες του Λούκας Ντι Γκράσι για την επόμενη χρονιά», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Γκριμ Λόουντον. «Και οι δύο οδηγοί έχουν κάνει μια εξαιρετική δουλειά για εμάς στο ντεμπούτο μας». Η νέα βρετανική ομάδα είπε ότι ο Ντ᾿Αμπρόσιο έχει υπογράψει μόνο «για ένα ρόλο αξιολόγησης» για τους επικείμενους γύρους στη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Κορέα και τη Βραζιλία, εξηγώντας ότι η Virgin «θα χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να αξιολογήσει τις δυνατότητες του Τζερόμ».

Ο Ντ᾿Αμπρόσιο, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν 2010 ως οδηγός δοκιμών της Renault, θα συμμετάσχει επίσης στις δοκιμές νέων οδηγών στο τέλος του πρωταθλήματος, μετά τον τελευταίο αγώνα του Αμπού Ντάμπι, όπως ανακοίνωσε η Virgin.

«Ψάχνουμε πάντα για νέα ταλέντα και η ομάδα από την οποία γεννήθηκε η Virgin Racing, έχει μια μακρά ιστορία σε αυτό», πρόσθεσε ο Λόουντον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια