FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Από την Red Bull στον Ολυμπιακο ο Νιλ

Ακόμη ένας έμπειρος πιλότος θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του Ολυμπιακού για τον ένατο γύρο του πρωταθλήματος της superleague formula, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία (18-19 Σεπτεμβρίου). Ο 27χρονος Νιλ Γιάνι, πρώην δοκιμαστής της Red Bull θα τρέξει στο Πορτιμάο, με σκοπό να συνεχίσει το καλό σερί της πειραϊκής ομάδας.
Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στη διάθεση του τον Μπεν Χάνλεϊ, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματισμένο Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ στον προηγούμενο αγώνα στην πίστα της Ιταλίας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Βρετανού πιλότου.
Ο Γιάνι έχει συμμετάσχει στο πρωτάθλημα A1 GP, όπου τη σεζόν 2007-2008 κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή. Επίσης, νικηφόρες συμμετοχές είχε και στο πρωτάθλημα GP2. Ωστόσο, το βιογραφικό του Ελβετού πιλότου περιλαμβάνει δοκιμές, με τις ομάδες της, Red Bull, Sauber και Toro Rosso της Φόρμουλα 1. Μάλιστα, φέτος βρίσκονταν σε συζητήσεις με τη Force India για τη θέση του δοκιμαστή. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, απέχοντας μόλις 50 βαθμούς από την πρωτοπόρο Τότεναμ και στην Πορτογαλία επιθυμεί να συνεχίσει την πολύ καλή φετινή παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια