FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Raikonnen στην Φ1 αλλά ψαχνεται...

«Δίχτυα» επιστροφής στη Formula 1 έχει απλώσει ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος φαίνεται ότι αποφάσισε να αφήσει το WRC του χρόνου και να επανέρθει στις πίστες. Ο Φινλανδός πλησίασε τη Renault θέλοντας να διερευνήσει τις προθέσεις της ομάδας για το 2011, βλέποντας ότι η γαλλική φίρμα με έδρα το Λουξεμβούργο, φέτος είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και οι προϋποθέσεις για του χρόνου είναι εξίσου καλές.
Από την πλευρά της Renault δεν υπάρχει ιδιαίτερη βιασύνη να κλειστεί κάποια συμφωνία, αφού έχοντας εξασφαλίσει ήδη την υπογραφή του Ρόμπερτ Κούμπιτσα, το θέμα πλέον είναι να αποδείξει ο Βιτάλι Πετρόφ ότι αξίζει τη δεύτερη θέση του οδηγού. Για τον Ρώσο υπάρχει θετική προδιάθεση, αρκεί αυτός να δείξει συνέπεια στις εμφανίσεις του.
Πάντως, ο διευθυντής της ομάδας Ερίκ Μπουλιέ επιβεβαίωσε την επαφή με τον Ραϊκόνεν: «Είναι αλήθεια ότι το καλοκαίρι είχαμε πολλές προτάσεις και ο Ραϊκόνεν είναι στο ραντάρ μας τώρα. Και είναι επειδή αυτός επικοινώνησε μαζί μας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γάλλος.
Για τον Πετρόφ και το τι πρέπει να κάνει για να αποδείξει ότι είναι καλύτερη επιλογή από τονΡαϊκόνεν, ο Μπουλιέ είπε: «Δεν είναι μακριά από το να το κάνει για να είμαι ειλικρινής. Είναι ακόμη δύσκολο γι’ αυτόν να είναι αλάνθαστος ένα ολόκληρο διήμερο και σε αυτό πρέπει να δουλέψει και να εξελιχθεί».
Και φυσικά σε περίπτωση που ερχόταν στην ομάδα ένας οδηγός του βεληνεκούς του Ραϊκόνεν, τα πράγματα θα άλλαζαν, κυρίως από οικονομικής πλευράς: «Θα ήταν διαφορετική στρατηγική για την ομάδα. Και αυτό δεν είναι θέμα προσωπικότητας, ή του να έχεις έναν παγκόσμιο τίτλο, θα μου κοστίσει περισσότερο αν είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής από ότι αν δεν είναι. Δεν είναι αυτό το θέμα, είναι διαφορετική στρατηγική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια