FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

GP Σιγκαπούρης: Vettel και παλι στα δοκιμαστικα

H Red Bull επικράτησε σε αμφότερες τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής του GP Σιγκαπούρης, καθώς ο Mark Webber ήταν ο... τυχερός της λοταρίας της πρώτης διαδικασίας, ενώ ο Sebastian Vettel σημείωσε το βράδυ τον καλύτερο χρόνο της ημέρας και τον πιο αντιπροσωπευτικό όσον αφορά τους ρυθμούς στους οποίους θα κινηθούν το υπόλοιπο σαββατοκύριακο τα μονοθέσια, καθώς η πίστα ήταν πλέον στεγνή.
Απογευματινή περίοδος
Ο Mark Webber αρνήθηκε στην ευκαιρία στον Michael Schumacher να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη του επαφή με την πίστα της Σιγκαπούρης, καθώς ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull σημείωσε την ταχύτερη επίδοση στα τελευταία δευτερόλεπτα μιας πολύ παράξενης διαδικασίας.
Η βροχή που είχε προηγηθεί είχε αφήσει την πίστα αρκετά βρεγμένη και οι οδηγοί που επέλεξαν να κάνουν μερικούς γύρους σε αυτές τις συνθήκες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ενδιάμεσα ελαστικά, διαπιστώνοντας ότι η πίστα στεγνώνει πολύ δύσκολα, με την απουσία ηλιοφάνειας και την αυξημένη υγρασία που επικρατεί στην περιοχή.
Μονάχα στα τελευταία 15 λεπτά της διαδικασίας μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα σλικ ελαστικά, γεγονός που προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάταξη με ιδιαίτερη κορύφωση στα τελευταία δευτερόλεπτα. Υπήρξε μάλιστα ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που τα ενδιάμεσα και τα σλικ ελαστικά παρήγαγαν παραπλήσιους χρόνους! Εντέλει, ο Webber κινήθηκε ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερα από τον Schumacher, ενώ ο Adrian Sutil κατετάγη τρίτος. Ο Sebastian Vettel ακολούθησε στην 4η θέση, εμπρός από τους Jaime Alguersuari και Jenson Button.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια