FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η ωρα του Πρωταθλητη...μεσω Βραζιλιας!

Την ώρα περίπου που θα κλείνουν οι κάλπες στη Ελλάδα την Κυριακή των Δημοτικών εκλογών, στη Βραζιλία ίσως έχουμε εκλογή… πρωταθλητή, με τον Φερνάντο Αλόνσο να είναι ο πρώτος υποψήφιος. Ο Ισπανός είναι ο μοναδικός οδηγός που μπορεί να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο στο Σάο Πάολο -ένα Grand Prix πριν το φινάλε της σαιζόν- και τα σενάρια γι ’αυτόν είναι σχετικά απλά, με τον Μαρκ Γουέμπερ να παίζει το ρόλο του… party crasher!
Με τη διαφορά των δύο να είναι στους 11 βαθμούς, ο πιλότος της Ferrari χρειάζεται τη νίκη και ταυτόχρονα τον Αυστραλό να είναι από 5ος και κάτω, για να αρχίσουν τα πανηγύρια στο στρατόπεδο της ιταλικής ομάδας, ενώ και οποιαδήποτε παρουσία του Αλόνσο στο βάθρο ανεξαρτήτως των υπολοίπων, θα είναι ένα βήμα πιο κοντά για τον ίδιο στο πολυπόθητο στέμμα.
Με λίγα λόγια, για να πανηγυρίσει ο Ισπανός το πρωτάθλημα πρέπει να συμβεί κάτι από τα εξής: α) να κερδίσει τον αγώνα και ο Γουέμπερ να τερματίσει από 5ος και κάτω, β) να τερματίσει δεύτερος και ο Γουέμπερ να είναι από 8ος και κάτω και γ) να τερματίσει τρίτος και ο Γουέμπερ να είναι από 10ος και κάτω. Όπερ και σημαίνει για τον πιλότο της Red Bull, ότι αν ο Αλόνσο τερματίσει από 4ος και κάτω, θα είναι «ασφαλής» ότι κι αν ο ίδιος κάνει και τα πάντα θα κριθούν στο Άμπου Ντάμπι.
Φυσικά όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή, όπως είδαμε με τη διπλή εγκατάλειψη της Red Bull στην Κορέα, αφού αρκεί ένα μόνο απρόοπτο για να φέρει τούμπα τα πράγματα και να αλλάξει εντελώς το σκηνικό. Και είναι σίγουρο ότι τόσο ο Λιούις Χάμιλτον, όσο και ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα είναι προετοιμασμένοι να αρπάξουν κάθε ευκαιρία που ίσως τους δοθεί, μιας και ξεκάθαρα κουβαλούν τον τίτλο του αουτσάιντερ.
Στη Ferrari τα πράγματα καλώς ή κακώς ήταν και είναι ξεκάθαρα, αφού ο Φερνάντο Αλόνσο είναι το νούμερο ένα και ο Φελίπε Μάσα θέλοντας και μη, δούλεψε και θα δουλέψει για τον team mate του και προφανώς και για την ομάδα. Μια επιφύλαξη μόνο θα κρατήσουμε επ’ αυτού, αφού θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση της Σκουντερία σε περίπτωση που ο Μάσα βρίσκεται σε τροχιά νίκης στην πατρίδα του, μπροστά στους χιλιάδες συμπατριώτες του…
Η κατάσταση στη Red Bull είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Ναι, ο ένας οδηγός της φαίνεται να έχει περισσότερες πιθανότητες στη μάχη του τίτλου, αλλά ο άλλος είναι το «αγαπημένο παιδί» και όσο υπάρχουν έστω και κάποιες μαθηματικές ελπίδες, κανείς δεν πρόκειται να τον αποκλείσει. Ή αν το προτιμάτε όπως το λένε οι ίδιοι… «έχουν και οι δύο την ίδια υποστήριξη και τις ίδιες ευκαιρίες», Οκ, έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Το αν θα δικαιωθούν στο τέλος για την επιλογή τους, θα το κρίνουν τα αποτελέσματα.
Στη McLaren τα… κουκιά είναι πάνω κάτω μετρημένα. Ο αγώνας της Κορέας ουσιαστικά έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες του Τζένσον Μπάτον να συνεχίσει την προσπάθεια υπεράσπισης του στέμματος, με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι πλέον το νούμερο ένα και να απέχει 21 βαθμούς από τον Φερνάντο Αλόνσο. Δύσκολο εγχείρημα για τον Βρετανό ναι, αλλά όχι ακατόρθωτο με λίγη τύχη, αφού δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν η εξέλιξη των πραγμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια