FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Vettel και πασης formula 1...

Σε ηλικία 23 ετών και 134 ημερών ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι από χθες ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της Formula 1!
Χάμιλτον και Μπάτον...λούζουν με σαμπάνια τον Φέτελ
Ο νεαρός πιλότος της Red Bull έκανε έναν μαγικό αγώνα στο Αμπού Ντάμπι, κατέκτησε την πρώτη θέση και σε συνδυασμό με το καταστροφικό αποτέλεσμα του Αλόνσο, που βγήκε μόλις 7ος, διαδέχτηκε τον Τζένσον Μπάτον στον «θρόνο» του βασιλιά των μηχανοκίνητων σπορ.
Ο Γερμανός ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κατέκτησε πανηγυρικά έναν τίτλο που άξιζε πέρα για πέρα, αφού από την αρχή της σεζόν έδειχνε ότι είναι ο ταχύτερος οδηγός του Πρωταθλήματος και μόνο κάποιες αστοχίες του μονοθέσιού του, όπως και μερικά λάθη απειρίας, τον κρατούσαν στην τρίτη θέση πριν από τον μεγάλο «τελικό». Ωστόσο, στον Περσικό Κόλπο έδειξε να διψά για το τρόπαιο περισσότερο από τους αντιπάλους του.
Για λογαριασμό του Φέτελ «δούλεψαν» οι δύο Renault, με το Γάλλο κατασκευαστή να... εκδικείται κατά κάποιον τρόπο τον Αλόνσο για την επιλογή του να αφήσει την ομάδα για χάρη της Ferrari. Ο πιλότος από το Οβιέδο κόλλησε επί 40 γύρους πίσω από έναν καταπληκτικό Βιτάλι Πετρόφ, που έκανε τον αγώνα της ζωής του, αποδεικνύοντας ότι αξίζει να μείνει στη Formula 1. Ο δε ομόσταβλός του στη Renault, Ρόμπερτ Κουμπίτσα, «σφράγισε» τον τίτλο για τον Φέτελ, όταν στον 47ο γύρο μετά το πιτ στοπ τού βγήκε μπροστά από το μονοθέσιο της Scuderia, στο οποίο αρκούσε η 4η θέση για να «κλέψει» το Πρωτάθλημα.
Μόλις έπεσε η καρό σημαία, ο Κρίστιαν Χόρνερ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα στον Φέτελ, μέσω της ενδοεπικοινωνίας, ότι είναι ο νέος πρωταθλητής. Ο νεαρός κλαίγοντας μίλησε στους μηχανικούς του, για να ζωγραφίσει μια ιδιαίτερα συναισθηματική σκηνή: «Είναι απίστευτο, σας ευχαριστώ όλους. Ολους. Σε εσάς το χρωστάω. Είναι απίστευτο!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια