FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Φετελ: «Ονειρο οι Ferrari, Mercedes»

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2007 ο Μίχαελ Σουμάχερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild», έπλεκε το εγκώμιο ενός νεαρού συμπατριώτη του. Το όνομά του ήταν Σεμπάστιαν Φέτελ και τον είχε παρτενέρ στον αγώνα των πρωταθλητών, όπου οι Γερμανοί αναδείχθηκαν νικητές μπροστά από τους Φινλανδούς.
«Εχει τη δυνατότητα να γίνει πρωταθλητής κόσμου, αλλά πρέπει οι συνθήκες να τον ευνοήσουν, προκειμένου να φτάσει εκεί από μόνος του. Επίσης, όλα θα εξαρτηθούν από τα αυτοκίνητα που θα έχει στη διάθεσή του. Στη F1, εξαρτάσαι πάρα πολύ από το μονοθέσιό σου», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.
Περίπου, τρία χρόνια μετά, ο «Σούμι» θα μπορούσε κάλλιστα να παινεύεται ότι είναι... «προ Χριστόν προφήτης»! Ο Φέτελ σε ηλικία 23 ετών και 134 ημερών έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της F1, κλείνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο μια από τις συναρπαστικότερες χρονιές του σπορ.
Παράλληλα, η πρόβλεψη του Σουμάχερ επιβεβαιώθηκε πλήρως, αφού για να τα καταφέρει ο «μικρός» ευνοήθηκε από τις συνθήκες του αγώνα του Αμπου Ντάμπι (λάθος επιλογές της Ferrari, καταπληκτικός αγώνας από τον Βιτάλι Πετρόφ), ενώ είχε στα χέρια του το καλύτερο μονοθέσιο, τη RB6!
Ο,τι κι αν έγινε στο σιρκουί της Γιας Μαρίνα, πάντως, δεν μπορεί να κλέψει τη δόξα του νικητή από τον Γερμανό. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αναδείχθηκε άξια παγκόσμιος πρωταθλητής. Από την αρχή της σεζόν ήταν ο ταχύτερος πιλότος και αν δεν έκανε κάποια λάθη σε κρίσιμα σημεία, περισσότερο λόγω απειρίας, θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» νωρίτερα την υπόθεση τίτλος.
Στα 23 χρόνια ο Φέτελ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, από τότε που έβγαλε δίπλωμα αυτοκινήτου! Σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις του είχε δηλώσει ότι δεν ήταν γεννημένος για τα γράμματα. Ηθελε πολύ να γίνει τραγουδιστής και να μοιάσει στον Μάικλ Τζάκσον, αλλά όταν κατάλαβε ότι δεν είχε την κατάλληλη φωνή, αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του έτερου ινδάλματός του, Μίχαελ Σουμάχερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια