FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

FORMULA 1 – «Οχι» της Volkswagen

Την απόφασή του να μην επιχειρήσει το άλμα στη Formula 1 αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο όμιλος Volkswagen, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine αναφέρει πως μετά από πολύωρες και πολυήμερες συνεδριάσεις, το αφεντικό του ομίλου Φέρντιναντ Πιχ απέκλεισε το ενδεχόμενο της εισόδου στη Formula 1, είτε της Audi, είτε της Porsche.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξαν οι σταδιακές αποχωρήσεις των Honda, Toyota και BMW από το άθλημα, με τις κατασκευάστριες να βγαίνουν τελικά χαμένες από τη συμμετοχή τους, κάτι που θέλει να αποφύγει η VW.
Ωστόσο, ένα νέο στοιχείο που αποκαλύπτει το ρεπορτάζ και που δεν είχε γίνει γνωστό το προηγούμενο διάστημα που είχε αποκαλυφθεί το θέμα, είναι ότι η Red Bull και η McLaren είχαν εκφράσει ενδιαφέρον να συνεργαστούν με τους Γερμανούς στο επίπεδο προμήθειας κινητήρων. Έτσι, όπως όλα δείχνουν ο όμιλος VW στρέφει το ενδιαφέρον του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, όπου θέλει να… εισχωρήσει, ενώ θα διατηρήσει τα προγράμματα που ήδη έχει με την Porsche και την Audi στο Le Mans.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια