FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ο πυρετος ανεβαινει!

Η κορυφαία πράξη του φετινού συναρπαστικού πρωταθλήματος της F1 θα παιχτεί αυτό το Σαββατοκύριακο στη Yas Marina Circuit στο Άμπου Ντάμπι. Τέσσερις οδηγοί έχουν ακόμη μαθηματικά ελπίδες για τον τίτλο με τον Αλόνσο να προηγείται με 246 βαθμούς, το Γουέμπερ να ακολουθεί με 238, το Φέτελ με 231 και το Χάμιλτον με 222 βαθμούς.
Στους κατασκευαστές η Red Bull είναι πλέον πρωταθλήτρια έχοντας συγκεντρώσει 469 βαθμούς, 48 περισσότερους από την δεύτερη McLaren ενώ η μέγιστη συγκομιδή από τον τελευταίο αγώνα.μπορεί να είναι 43 βαθμοί.
Στο Yas Island αυτό το Σαββατοκύριακο είναι στραμμένα όλα τα φώτα του πλανήτη.
«Είμαστε τυχεροί που φιλοξενούμε τον αγώνα που θα αναδείξει πρωταθλητή» δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Ρίτσαρντ Κρίγκαν, χαμογελώντας, καθότι τα εισιτήρια είναι sold out.
Ανάμεσα στους τυχερούς που θα παρακολουθήσουν δια ζώσης τον αγώνα βρίσκονται και εκατοντάδες συμπατριώτες μας που συνδυάζουν το πάθος τους για τη F1 με καλοκαιρινές διακοπές. Στο σημερινό pitlane walkabout που βρεθήκαμε με την κάμερα του Alpha κυριολεκτικά επικρατούσε το αδιαχώρητο από φανατικούς φίλους της F1.
Ο μεγάλος τελικός θα μεταδοθεί σε 189 χώρες σ’ όλο τον κόσμο, αναμένεται να τον παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο διακόσια εκατομμύρια άνθρωποι.
Όλα δείχνουν λοιπόν ότι θα έχουμε ένα επικό φινάλε στο Yas Island το τεχνητό νησί που «φύτρωσε» στη μέση της θάλασσας 30km νοτιοανατολικά του Άμπου Ντάμπι.
Με την Yas Marina να περιβάλλει την πίστα ο αγώνας φιλοδοξεί να γίνει το «Μονακό της Μέσης Ανατολής» και σ’ αυτό βοηθά τόσο η συγκυρία της μάχης του πρωταθλήματος όσο και αυτή καθαυτή η παρουσία του Πρίγκηπα Αλβέρτου εδώ ο οποίος διοργανώνει το ECO ART International για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο παρακείμενο Nurai Island το Σάββατο το βράδυ πριν το μεγάλο αγώνα.
Το Yas Circuit είναι μια διαδρομή φρένο γκάζι που απαρτίζεται από 21 στροφές, 12 αριστερές και εννιά δεξιές. Ο αγώνας έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό ότι ξεκινά σούρουπο και θα ολοκληρωθεί μετά τη δύση του ηλίου υπό το φως των προβολέων.
Το σύστημα φωτισμού είναι μελετημένο ώστε να γίνεται ομαλά η μετάβαση από τη μέρα στη νύχτα. Ειδικά πρόσθετα στοιχεία ελαχιστοποιούν τις σκιές στο επίπεδο της πίστας.
Οι τέσσερις μονομάχοι έδωσαν εδώ σήμερα συνέντευξη Τύπου και προσπάθησαν να δείξουν χαλαροί.
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Φερνάντο Αλόνσο σημείωσε: «Δε με απασχολεί καθόλου τι θα κάνουν οι δυο οδηγοί της Red Bull. Στόχος μου είναι να κερδίσω τον αγώνα ή στη χειρότερη περίπτωση να τερματίσω 2ος και να πάρω τον τίτλο. Όποια και να είναι η κατάληξη του αγώνα θεωρώ ότι η φετινή μου πρώτη χρονιά με τη Ferrari ήταν πετυχημένη».
Ο Γουέμπερ τόνισε: «Είναι στην ανθρώπινη φύση να θέλεις πάντα περισσότερο, σίγουρα θα είναι ωραία να ολοκληρώσω αυτό το πρωτάθλημα παίρνοντας τον τίτλο. Ήταν πολύ μεγάλη αγωνιστική σεζόν πέτυχα πολλά και σέβομαι τους ανταγωνιστές μου αλλά είμαι εδώ για να τους κερδίσω».
Σε ρόλο αουτσάιντερ ο Φέτελ είναι συγκαταβατικός: «Πρέπει να έχουμε μια ξεκάθαρη παρουσία στις δοκιμές πράγμα που δεν καταφέραμε πέρυσι. Εάν χρειαστεί να κάνω κάτι την Κυριακή ξέρω για ποια ομάδα αγωνίζομαι. Τα φαβορί είναι ο Μαρκ και ο Φερνάντο».
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 Λιούις Χάμιλτον υπολείπεται 24 βαθμούς από τον Αλόνσο και διατηρεί μόνο μαθηματικά ελπίδες για τον τίτλο: «Δεν έχω τίποτα να χάσω σε αντίθεση με τους άλλους. Θα πάω τέρμα. Έχουν ταχύτερα μονοθέσια από μένα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να τους κερδίσω» κατέληξε ο Βρετανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια