FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Αυτοι Πρωταθλητη, εμεις στις καλπες...

Την ώρα που η Ελλάδα θα ψηφίζει στις κάλπες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη Formula 1 ίσως αναδειχτεί νέος παγκόσμιος πρωταθλητής.
Στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας, προτελευταίο σταθμό της σεζόν, οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου (Αλόνσο με Ferrari, Χάμιλτον με McLaren και Ουέμπερ-Φέτελ με Red Bull) θα διεκδικήσουν τη νίκη αύριο (18.00, Alpha). Ο μόνος που μπορεί να «καθαρίσει» από τώρα τον τίτλο είναι ο Ισπανός, μάλιστα σε μια πίστα ιδιαίτερα φιλική στη Scuderia. Μεγάλος αντίπαλός του είναι ο Ουέμπερ. Ο 34χρονος Αυστραλός διαθέτει το ταχύτερο φετινό μονοθέσιο, ενώ ξέρει ότι ίσως δεν του ξαναπαρουσιαστεί τέτοια ευκαιρία για να πάρει τον τίτλο στην Αυστραλία για πρώτη φορά από το 1980 και το θρίαμβο του Αλαν Τζόουνς. Πιο πίσω, 21 βαθμούς από τον Ισπανό είναι ο Χάμιλτον, ο οποίος φέτος έκανε αθόρυβη δουλειά και χωρίς να τον καταλάβει κανείς έφτασε στην τρίτη θέση, ενώ με 26 βαθμούς από την κορυφή, μάλλον χάνει την κούρσα του πρωταθλήματος ο Φέτελ.
Βέβαια πολλά θα κριθούν από τον καιρό. Καταιγίδα προβλέπεται για τις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές, ενώ είναι αβέβαιο αν θα βρέξει και αύριο. Οσο για το θέμα των κινητήρων, και οι τέσσερις έχουν χρησιμοποιήσει τους 8 που τους επιτρέπονται και αν επιλέξουν να φορέσουν στο μονοθέσιό τους φρέσκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια