FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Μοντετσεμολο: «Καιρος για νικες»

Ο Λούκα ντι Μοντετσεμόλο έδωσε το σύνθημα για νίκες της Ferrari τη νέα χρονιά με δηλώσεις του σε ιταλική εφημερίδα, ενώ τόνισε ότι περιμένει πολλά από τον Φελίπε Μάσα.
Η φετινή και η περσινή χρονιά ήταν αποτυχία για τη Ferrari και ο Λούκα ντι Μοντετσεμόλο θέλησε να δώσει το σύνθημα για νίκες ενόψει της νέας χρονιάς μέσα από δηλώσεις του στην ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport. «Δε θυμάμαι τίποτα πριν τον τελευταίο αγώνα του Άμπου Ντάμπι. Μετά από την απώλεια του πρωταθλήματος (οδηγών) στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, είναι πάλι καιρός για νίκες.
Στόχος της ομάδας στο πρώτο Γκραν Πρι της νέας αγωνιστικής χρονιάς είναι να παρατάξει ένα καλύτερο μονοθέσιο από αυτά των αντιπάλων της», είπε ο πρόεδρος της Scuderia, ο οποίος επεσήμανε πως περιμένει πολλά από τον Φελίπε Μάσα, ενώ ξεκαθάρισε τους στόχους της ομάδας. «Στη Formula1 έχουμε πολύ καθαρούς στόχους. Από την Κυριακή το βράδυ στο Άμπου Ντάμπι αμέσως προσπάθησα να παρηγορήσω τους ανθρώπους μας, που έκλαιγαν στο γκαράζ, κεντρίζοντάς τους αμέσως στο να κοιτάξουμε στο μέλλον.
Αυτή είναι η δύναμη της Ferrari, γι’ αυτό δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε. Αλλαγές μέσα στην ομάδα; Αυτό δεν είναι η φιλοσοφία μας επειδή για χρόνια τώρα έχουμε υιοθετήσει μια πολιτική βασισμένη πάνω στη δυναμική σταθερότητα. Μερικές μικρές αλλαγές είναι πιθανές, αλλά όχι κάποια σημαντική. Μετά απ’ όλα αυτά πρέπει να πούμε ότι αν δεν κάναμε λάθος στο Άμπου Ντάμπι, τότε η συζήτηση σήμερα θα ήταν διαφορετική.
Ο Αλόνσο ήταν καταπληκτικός και εντός και εκτός πίστας. Περιμένω πολλά από τον Φελίπε την επόμενη χρονιά. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι αυτός που είδαμε το 2008. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω μαζί με τον Στέφανο Ντομενικάλι, που μας πάει μπροστά με μεγάλη ικανότητα, πνεύμα και μια αίσθηση σταθερότητας». Τέλος, αναφέρθηκε και στον τελευταίο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι και στο λάθος που έκαναν οι Ιταλοί με τη στρατηγική στο πιτ στο του Φερνάντο Αλόνσο, ώστε να χάσει το πρωτάθλημα οδηγών.
«Ακόμα κι αν φτάσαμε ένα βήμα πριν την κατάκτηση του τίτλου και στο τέλος το χάσαμε, η σεζόν παραμένει εκπληκτική. Όντας στη Formula1 για πολύ καιρό δεν ήταν σίγουρα η πρώτη φορά που έχασα ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα. Ήμουν στη Χέρεθ όταν ο Κλέι Ρεγκατσόνι μαχόταν με τον Έμερσον Φιτιπάλντι και στη Σουζούκα, όπου ο Σουμάχερ είδε τον τίτλο να φεύγει μέσα από τα χέρια του στον τελευταίο αγώνα. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν το 2008."

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια