FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ψηφος εμπιστοσυνης σε Webber

Ο Μαρκ Γουέμπερ κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων στη Red Bull και, φυσικά, του Κρίστιαν Χόρνερ, ο οποίος δε βλέπει το λόγο για να μη συνεχίσει ο Αυστραλός να οδηγεί ένα μονοθέσιο των «κόκκινων ταύρων». Το 2010 ήταν η χρονιά της Red Bull στη Formula1, καθώς κατέκτησε με μεγάλη άνεση το πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ στον τελευταίο αγώνα πήρε και αυτό των οδηγών με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε και ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος είχε μια καλή χρονιά με την αυστριακή ομάδα έχοντας, μάλιστα, και δυο νίκες σε Μονακό και Μεγάλη Βρετανία.
Έτσι, ο Αυστραλός κέρδισε την εμπιστοσύνη του Κρίστιαν Χόρνερ προς το πρόσωπό του, καθώς στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα γραφεία του περιοδικού Autosprot η απάντησή του σε ερώτηση για το αν θα τον κρατήσει και το 2011 ήταν: «Σίγουρα! Δεν βλέπω το λόγο γιατί όχι. Οδήγησε εξαιρετικά, και εφέτος σε μία πολύ δύσκολη σεζόν, απέδωσε πολύ καλά.
Πήρε επίσης πολλά μαθήματα, τα οποία θα τον βοηθήσουν ενόψει 2011. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο αλλά αναπολώντας όσα έκανε φέτος μπορεί να είναι περήφανος για όσα πέτυχε. Κέρδισε τέσσερα Γκραν Πρι, πήρε το στέμμα του Μονακό, όπου ήταν απίστευτος, ενώ βρισκόταν στη μάχη του τίτλου μέχρι τον τελευταίο αγώνα». Όσον αφορά για το ότι ο Γουέμπερ δεν μπόρεσε να διατηρηθεί στην κορυφή μετά από αυτές τις νίκες του, είπε πως απλά ήταν ένα μεγάλο κομμάτι στην επιτυχία των «κόκκινων ταύρων».
«Είναι πολλοί οι οδηγοί και οι διεκδικητές του τίτλου μπορούν να αναπολήσουν τη σεζόν, χρησιμοποιώντας αν και εφόσον. Όλοι βρέθηκαν στην κορυφή κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν και ο Σεμπάστιαν βρέθηκε στην κορυφή μόνο στο τέλος. Ο Μαρκ ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της χρονιάς στην πρωτοπορία. Γενικά οδήγησε εξαιρετικά. Θα γεμίσει τις μπαταρίες του και θα επιστρέψει πιο δυνατός το 2011. Με εφόδιο όσα έμαθε εφέτος, νομίζω ότι θα πιέσει ακόμα περισσότερο και θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια