FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Πρωτες εντυπωσεις απα τα ελαστικα της Pirelli

Ολοκληρώνονται σήμερα οι δοκιμές εξέλιξης των ελαστικών της Pirelli στη Yas Marina Circuit. Οι δώδεκα ομάδες έκαναν χτες τις πρώτες δοκιμές και οι πρώτες εντυπώσεις των οδηγών από τα νέα ελαστικά είναι ανάμεικτες:
«Δεδομένου του μικρού χρονικού διαστήματος που είχαν στη διάθεσή τους έκαναν καλή δουλειά. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμόσουμε το μονοθέσιο σ΄ αυτά τα ελαστικά. Χρειάζεται δουλειά στο set –up αλλά οι περισσότεροι νομίζω είναι ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά των ελαστικών που είναι καλύτερη απ’ ότι περίμεναν» σημείωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ.
Ο πολύπειρος Ρούμπενς Μπαρικέλο που στην 20ετή καριέρα του στη F1 έχει αγωνιστεί με ελαστικά Bridgestone, Michelin και Goodyear εντυπωσιάστηκε θετικά: «Η πίστα είναι διαφορετική γιατί γυάλισαν την άσφαλτο για να φύγει η γόμα της Bridgestone. Δεν είναι η στιγμή να κάνουμε συγκρίσεις αλλά η πρώτη εντύπωση είναι θετική. Συμπλήρωσα 42 γύρους το πρωί και πήγα καλά. Διαφέρουν από τα Bridgestone θα περάσουμε μια περίοδο εκμάθησης».
Αντίθετα ο πιλότος της Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ μετά την πρώτη επαφή που είχε με τα Pirelli δε φάνηκε ευχαριστημένος: «Παρουσιάζουν υπέρμετρη φθορά, αν αυτός είναι ο δρόμος που θέλουν να ακολουθήσουν οκ. Συνήθως αυτού του τύπου τα ελαστικά βοηθούν στη διεξαγωγή δραματικών αγώνων πράγμα που είναι καλό για το θέαμα».
Ο Φελίπε Μάσα που σημείωσε το ταχύτερο χρόνο της ημέρας με τη Ferrari F10 στάθηκε επίσης στο βαθμό φθοράς: «Η πιο σκληρή γόμα παρουσιάζει υπέρμετρη φθορά και δεν είναι όσο γρήγορη θα περίμενε κανείς. Η μαλακή είναι πολύ καλή, συμπλήρωσα μεγάλη απόσταση χωρίς ιδιαίτερη φθορά πιθανόν πήγα καλύτερα απ’ ότι με τη μαλακή γόμα της Bridgestone την Κυριακή στον αγώνα. Πρέπει να βελτιώσουν τη σκληρή γόμα αλλά γι’ αυτό κάνουμε τώρα τις δοκιμές. Θα έχουν χρόνο να το διορθώσουν μέχρι το Φεβρουάριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια