FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Το νεο αγωνιστικο προγραμμα του 2010

Πιο νωρίς μεταφέρθηκε το Γκραν Πρι του Μονακό, όπως αναμενόταν, αφού η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανακοίνωσε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα διεξαχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα απ' ότι ήταν προγραμματισμένος αρχικά. Την έγκριση της διοίκησης της Formula1 χρειάζονται Καναδάς και Μεγάλη Βρετανία. Το Δεκέμβριο η οριστική του μορφή.
Πριν από λίγο καιρό υπήρχε το ενδεχόμενο να μεταφερθεί το Γκραν Πρι του Μονακό στο καλεντάρι του 2010. Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα πάει μια εβδομάδα πίσω απ' ότι ήταν προγραμματισμένος αρχικά, δηλαδή στις 16 Μαΐου.
Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται επίσης ότι τα Γκραν Πρι του Καναδά και της Μεγάλης Βρετανίας θα χρειαστούν την έγκριση από τη διοίκηση της Formula1 (FOM), ώστε να βρίσκονται στο καλεντάρι της σεζόν.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εγκριθεί η ανταλλαγή ημερομηνιών μεταξύ των Άμπου Ντάμπι και Βραζιλίας, αν συμφωνήσουν οι διοργανωτές των δυο χωρών, που ολοκληρώνουν το πρωτάθλημα. Τέλος, το νέο πρόγραμμα της Formula1 είναι προσωρινό, μπορεί να διαμορφωθεί ξανά και θα πάρει την οριστική του μορφή το Δεκέμβριο, όταν θα αποφασιστεί στη συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.
Το προσωρινό καλεντάρι 2010
14 Μαρτίου Μπαχρέιν Σακχίρ
28 Μαρτίου Αυστραλίας Μελβούρνη
4 Απριλίου Μαλαισίας Σεπάνγκ
18 Απριλίου Κίνας Σανγκάη
9 Μαΐου Ισπανίας Βαρκελώνη
16 Μαΐου Μονακό Μόντε Κάρλο
30 Μαΐου Τουρκίας Ιστανμπούλ
13 Ιουνίου Καναδά Μόντρεαλ
27 Ιουνίου Ευρώπης Βαλένθια
11 Ιουλίου Μεγάλης Βρετανίας Ντόνινγκτον Παρκ
25 Ιουλίου Γερμανίας Χόκενχαϊμ
1 Αυγούστου Ουγγαρίας Ουγγαρορίνγκ
29 Αυγούστου Βελγίου Σπα
12 Σεπτεμβρίου Ιταλίας Μόντσα
26 Σεπτεμβρίου Σιγκαπούρης Σιγκαπούρη
3 Οκτωβρίου Ιαπωνίας Σουζούκα
17 Οκτωβρίου Νοτίου Κορέας
31 Οκτωβρίου Άμπου Ντάμπι Γιας Μαρίνα
14 Νοεμβρίου Βραζιλία Ιντερλάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια