FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

F1 Grand Prix 2009 στο Abu Dhabi

Οι αγώνες της Formula 1 θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Abu Dhabi, με ημέρα έναρξης την 1η Νοεμβρίου 2009. Η φουτουριστική πίστα Yas Marina έχει κατασκευαστεί πάνω σε ένα τεχνητό νησί και η έκτασή της, το κόστος του έργου (εκτιμάται πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια) και η αρχιτεκτονική των εγκαταστάσεων ξεπερνούν κάθε προηγούμενο στην ιστορία του πρωταθλήματος. Η αγωνιστική διαδρομή αποτελείται 55 γύρους των 5,554 χιλιομέτρων, που είναι το μήκος της πίστας, από 21 στροφές, υψομετρικές διαφορές (αφού έχουν κατασκευαστεί και τεχνητοί λόφοι) και τη μεγαλύτερη ευθεία σε πίστα, που ξεπερνάει τα 1170 μέτρα.
Επιπλέον ο επισκέπτης μπορεί να βρει στην Yas Marina υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για διάφορες αγωνιστικές δραστηριότητες – όπως την ακαδημία αγωνιστικής οδήγησης και σχολή ιστιοπλοίας- και για φιλοξενία των επισκεπτών, ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων με θέα στην πίστα και ένα θεματικό πάρκο της Ferrari.
O Bruno Senna διαθέτει δικό του cockpit στη F1

O 26χρονος Bruno Senna, ανιψιός του θρυλικού Ayrton, επιβεβαίωσε ότι θα αγωνίζεται στη Formula 1 το 2010 και η ανακοίνωση ότι η ομάδα με την οποία θα αγωνίζεται θα είναι η Campos αναμένεται άμεσα.
Ο Βραζιλιάνος βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με αρκετές ομάδες, ωστόσο οι φήμες στο Αμπού Ντάμπι τον θέλουν να έχει υπογράψει τις τελευταίες ημέρες συμβόλαιο με την Campos, την ισπανική ομάδα που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στη Formula 1 το 2010. Μάλλον το πράμα αποκτά ολο και περισσότερο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια