FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Αρμονικη σχεση με FOTA επιθυμει ο Τοντ

Ο Ζαν Τοντ θέλει να έχει αρμονική σχέση με τις ομάδες που συμμετέχουν στη Formula1 και στη FOTA, κάτι που δεν έκανε ο Μαξ Μόσλεϊ όσο βρισκόταν στο θώκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο Γάλλος το αποκάλυψε αυτό σε δηλώσεις του που έκανε σε ιταλική εφημερίδες, όπου μίλησε και για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στη FIA.
Οι σχέσεις, που είχε ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Μαξ Μόσλεϊ, με τις ομάδες της Formula1, δεν ήταν και οι καλύτερες, ειδικά φέτος που... ξεχείλισε το ποτήρι με την Ένωση των ομάδων να μη δήλωναν συμμετοχή για το 2010 αν εκείνος δε μείωνε το κόστος και δεν άλλαζε τους κανονισμούς. Έτσι, ο νέος πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, θέλει να έχει αρμονική σχέση με τη FOTA, κάτι που αποκάλυψε σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport. «Θα είναι μια αρμονική σχέση.
Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τα πάντα. Απαραίτητο επίσης θα είναι να μειωθούν οι δαπάνες. Σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε, το να συνεχίσουν σε αυτό το επίπεδο είναι παράλογο», είπε το πρώην αφεντικό της Ferrari, που αναφέρθηκε και στις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν λέγοντας ότι αυτές δε θα είναι ριζικές. «Διαφωνώ με αυτούς που λένε να τα αλλάξουμε όλα με οποιοδήποτε κόστος.
Δεν χρειάζεται να καταργηθούν τα πάντα. Χρειάζεται μια δημιουργική αλλαγή. Αυτό που ίσχυε πριν από δέκα χρόνια δεν ισχύει πλέον, τόσο για την αυτοκίνηση όσο και για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Συμπαθώ πολύ τον Μόσλεϊ, αλλά είμαστε πολύ διαφορετικοί στην κουλτούρα μας, τις σπουδές μας και τις εθνικότητές μας. Διαφέρω σε πολλά από εκείνον. Ως πρόεδρος πρέπει να δείχνω το σωστό δρόμο έχοντας μικρότερη παρουσία».
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια