FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Κοντα στη μαχη του τιτλου ο Vettel μετα το GP Ιαπωνιας

Ξανά στο κόλπο του πρωταθλήματος, έστω και με λίγες πιθανότητες, μπήκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, μετά την τρίτη του φετινή νίκη, στο γκραν πρι της Ιαπωνίας. Ηταν μια πανάξια και πολύ σημαντική νίκη για τον Γερμανό οδηγό της Red Bull, ο οποίος σε συνδυασμό με την έβδομη του Ρούμπενς Μπαρικέλο και την όγδοη του Τζένσον Μπάτον, μείωσε στους 16 τους βαθμούς τη διαφορά από τον Βρετανό.
Δεύτερος τερμάτισε ο Γιάρνο Τρούλι σκορπίζοντας ενθουσιασμό στις τάξεις των απανταχού οπαδών της Toyota, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Λιούις Χάμιλτον (McLaren), ο οποίος άντεξε στην πίεση που του άσκησε στο τέλος ο Κίμι Ράικονεν με τη Ferrari (4ος), στην πέμπτη θέση πλασαρίστηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ (Williams) και στην έκτη ο Νικ Χάιντφελντ (BMW Sauber).
Στις δύο τελευταίες βαθμολογούμενες θέσεις βρέθηκαν οι πιλότοι της Brawn GP (Μπάτον, Μπαρικέλο), οι βαθμοί των οποίων έφεραν την ομάδα να χρειάζεται μόνο μισό βαθμό για να κερδίσει το πρωτάθλημα στους κατασκευαστές, ενώ απομένουν μόνο δύο αγώνες για το κλείσιμο της σεζόν, σε βάρος της Red Bull.
Στο πρωτάθλημα των οδηγών ο Μπάτον χρειάζεται να συλλέξει μόλις έξι βαθμούς για να στεφθεί πρωταθλητής, χωρίς να τον ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι δύο αντίπαλοί του Μπαρικέλο, Φέτελ σε Βραζιλία και Αμπου Ντάμπι. «Εχουμε δύο πίστες τώρα που πρέπει να ρυθμίσουμε το μονοθέσιό μας γι’ αυτές και είμαι ενθουσιασμένος για το τέλος της χρονιάς και ήδη περιμένω με ανυπομονησία τον επόμενο αγώνα στη Βραζιλία», τόνισε χαρακτηριστικά. Το χθεσινό γκραν πρι της Σουζούκα εξελίχθηκε ομαλά. Το μοναδικό αναπάντεχο περιστατικό συνέβη οκτώ γύρους πριν από την ολοκλήρωση της κούρσας, χωρίς, ωστόσο, να επηρεάσει το τελικό της αποτέλεσμα.
Ηταν μια αρκετά δυνατή πρόσκρουση του Χάιμε Αλγκουερσουάρι στα προστατευτικά λάστιχα ύστερα από έξοδο στην «Casino Triangle», η οποία προκάλεσε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα. Παρά τη σφοδρότητα του ατυχήματος, ο Ισπανός βγήκε χωρίς τραυματισμό από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια