FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Εντυπωσιαζει την FIA η νεα USF1 για το μελλον

Κοντά σε συμφωνία με Αμερικανό οδηγό βρίσκεται η αμερικανική ομάδα USF1, η οποία θα είναι από το 2010 η μια από τις τέσσερις νέες ομάδες της Formula1. Αυτός είναι ο Τζόναθαν Σάμερτον, ο οποίος πιστεύει ότι έχει πιθανότητες να βρίσκεται στο σπορ την επόμενη χρονιά.
Εντυπωσιασμένη είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου από το πρότζεκτ της ομάδας των Κεν Άντερσον και Πίτερ Γουίντσορ, όπως παραδέχτηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος αυτής Νικ Κρόου, με τον Άντερσον να δηλώνει υπερήφανος γι' αυτό.
Η USF1 θα είναι μια από τις τέσσερις νέες ομάδες, οι οποίες θα εισέλθουν την επόμενη χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1 και, ήδη, βρίσκεται σε αναζήτηση των δυο οδηγών που θα την πλαισιώσουν στην προσπάθεια αυτή.
Ένας από αυτούς φαίνεται να είναι ο Τζόναθαν Σάμερτον, ο οποίος είναι νέος σε ηλικία, έχει κλείσει τα 21, ενώ δοκιμαζόταν τόσα χρόνια σε διάφορες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως η ευρωπαϊκή Formula3, η Formula Atlantic, το Α1GP και το Indy Lights Series.
Έτσι, παρά το γεγονός ότι δεν έχει οδηγήσει ακόμα μονοθέσιο της Formula1, είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να αγωνίζεται το 2010 στο σπορ. «Νομίζω ότι έχω πολλές πιθανότητες να βρίσκομαι στη Formula1 το 2010», είπε ο νεαρός, που διάφορα σενάρια τον θέλουν να έχει εξασφαλίσει τη θέση του δοκιμαστή στην ομάδα και να διεκδικεί την προαγωγή του σε αυτή του επίσημου οδηγού, ενώ αν γίνει το... deal ανάμεσα στις δυο πλευρές, τότε θα γίνει ο 156ος Αμερικανός οδηγός του αθλήματος.
Όσον αφορά, ωστόσο, το πρότζεκτ της USF1 στο άθλημα ενόψει της επόμενης σεζόν, στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου είναι εντυπωσιασμένοι από αυτό, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος αυτής, Νικ Κρόου.
«Προσωπικά επισκέφτηκα τη US F1 Team τον Αύγουστο αλλά και αυτή την εβδομάδα, και είμαι εντυπωσιασμένος με την πρόοδο που έχει κάνει η εταιρία από τη Συνθήκη Ομόνοιας που υπογράψαμε τον Ιούλιο. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα στην ομάδα και τους καλωσορίζουμε στη Formula1 το 2010», δήλωσε ο Κρόου. Από τη μεριά του ο Κεν Άντερσον εξέφρασε την υπερηφάνια του γι' αυτό. «Είχαμε ανοιχτό διάλογο με τη FIA από τότε που ιδρύθηκε η ομάδα το 2008, και τους καλωσορίζουμε στις ΗΠΑ. Είμαστε περήφανοι γιʼ αυτά που τους δείχνουμε, παρά τις φήμες που έχουν αναπτυχθεί, το εργοστάσιο στο Σάρλοτ είναι πλήρως λειτουργικό και ετοιμαζόμαστε να κατασκευάσουμε ένα μοναδικό μονοθέσιο Formula1».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια