FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Ευχες BMW με νοημα σε Κουμπιτσα

Ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα είναι θα είναι ο αντικαταστάτης του Φερνάντο Αλόνσο στη Renault. Ο 24χρονος πιλότος, ο πρώτος Πολωνός που έτρεξε ποτέ στο πρωτάθλημα, ήταν η πρώτη επιλογή της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρίας από τη στιγμή που ο Ισπανός δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής υπέγραψε στη Ferrari. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και ο Κουμπίτσα θα είναι και επίσημα από τη νέα σεζόν ο πρώτος πιλότος της ομάδας, έχοντας πιθανότατα στο πλευρό του τον Ρομάν Γκροσζάν, που στα μέσα της τρέχουσας περιόδου αντικατέστησε τον Νελσίνιο Πικέ.
Ο Κουμπίτσα αγωνίζεται από το 2006 στην BMW Sauber, όταν έξι Γκραν Πρι πριν το φινάλε της σεζόν αντικατέστησε τον Ζακ Βιλνέβ. Στον τρίτο αγώνα της καριέρας του μάλιστα, στην Ιταλία, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, κερδίζοντας τους πρώτους έξι βαθμούς στην καριέρα του. Την επόμενη σεζόν δεν μπόρεσε να μπει στην τριάδα κάποιου αγώνα, αλλά είχε 11 πλασαρίσματα στην οκτάδα.
Το 2008 ήταν η χρονιά του. Στη Μαλαισία πήρε τη δεύτερη θέση, στο Μπαχρέιν την πρώτη του pole position, ενώ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Γκραν Πρι. Με επτά παρουσίες στο βάθρο και 75 πόντους κυνήγησε το πρωτάθλημα, αλλά τελικά βγήκε τρίτος, αφού έχασε την τρίτη θέση στην ισοβαθμία με τον Κίμι Ράικονεν. Φέτος η πορεία του δεν είναι αντίστοιχη, αφού το μέτριο μονοθέσιο της Sauber τον έχει αφήσει μακριά από τον καλό του εαυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια