FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Δηλωσεις Piquet για το σκανδαλο στην F1

Ο πρώην πιλότος της Renault, Νελσίνιο Πικέ, μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για το “ατύχημα” που τον διέταξαν να προκαλέσει στο περσινό Γκραν Πρι Σιγκαπούρης. Υπενθυμίζουμε ότι οι Φλάβιο Μπριατόρε και Πατ Σίμοντς είπαν στον νεαρό Βραζιλιάνο να τρακάρει προκειμένου να βγει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας και να πάρει τη νίκη ο ομόσταβλός του, Φερνάντο Αλόνσο.
Σύμφωνα με το σχέδιο, όπως αποκάλυψε στους “Times” του Λονδίνου, έπρεπε να χτυπήσει στο 14ο γύρο, με τον Αλόνσο να έχει ήδη ανεφοδιαστεί, ώστε να ξεφύγει από τους διώκτες του. Έτσι και έγινε: «Πολλοί θεώρησαν ότι υπήρξε εκβιασμός από μέρους μου, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Αντίθετα, σε κάθε αγώνα με απειλούσαν ότι θα έσπαγαν τη συμφωνία μας ή δεν θα την ανανέωναν για την επόμενη χρονιά. Προχώρησα στην καταγγελία για να μην υποστεί κανένας οδηγός όσα πέρασα εγώ», υποστήριξε ο Πικέ.
Ο Βραζιλιάνος αποκάλυψε ότι το σχέδιο του γνωστοποιήθηκε λίγες μόνο ώρες πριν τον αγώνα από τους Σίμοντς και Μπριατόρε: «Έγιναν όλα τόσο γρήγορα και δεν πρόλαβε να σκεφτώ όλες τις συνέπειες. Δεν μπορούσα να σκεφτώ καθαρά. Το σχέδιο του ατυχήματος μου παρουσιάσθηκε λίγο πριν τον αγώνα. Δεν είχα και κανένα σπουδαίο χρόνο, οπότε συμφώνησα. Φοβήθηκα για το συμβόλαιό μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια