FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Νεος αγωνας Karting το διημερο και τελικος στο Rotax

Στην πίστα Kartodromo στις Αφίδνες διεξήχθη αυτό το Σαββατοκύριακο με τον 5ο γύρο το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα καρτ. Οδηγοί και ομάδες θα ριχτούν και πάλι στην μάχη μετά από τρεις μήνες απραξίας εξαιτίας τόσο των καλοκαιρινών διακοπών, όσο και των παγκόσμιων κυπέλλων KF2 και KF3. Η λίστα των συμμετοχών περιλαμβάνει 63 οδηγούς σε πέντε κατηγορίες, με την Εθνική 125 όμως να μην έχει πρωταθληματικό χαρακτήρα.
Στην Μίνι η μάχη μεταξύ του Χρήστου Σαγανά της Athens Kart Shop και του Αλέξανδρου Ντριο της PRT φθάνει στην κορύφωση της. Στην Πάτρα ο Σαγανάς απέκτησε βαθμολογικό προβάδισμα 15 βαθμών έναντι του μεγάλου αντιπάλου του, όμως δύσκολα θα αντισταθεί στον πειρασμό της διεκδίκησης της νίκης. Άλλωστε δεν υπάρχουν ιδιαίτερα περιθώρια για αγώνες τακτικής αφού ο poleman του τελευταίου αγώνα Μάρκος Ψαλτάκης (Grillakis Racing) καιροφυλαχτεί για να μπει σφήνα στο μαγικό δίδυμο της φετινής χρονιάς. Ενδιαφέρον υπάρχει και για το κυνήγι της τρίτης θέσης στη βαθμολογία αφού πέντε οδηγοί συνωστίζονται σε διαφορά 12 βαθμών. Όμως με τον Στέφανο Ευμορφόπουλο να περνάει στην KF3 και τον Νίκο Καϊάφα (Team Senna) να απουσιάζει, το πεδίο αφήνεται ελεύθερο στους Ψαλτάκη, Κωνσταντίνο Στέγγο (Athens Kart Shop) και Θόδωρο Ζαχαρέλλη (Grillakis Racing).
Στην KF3 οι ανατροπές στη βαθμολογία έχουν γίνει ρουτίνα και όπως όλα δείχνουν το θρίλερ θα συνεχιστεί μέχρι το φινάλε του Νοεμβρίου. Προς το παρόν ο Δημήτρης Βασιλέρης της Zanardi Hellas απολαμβάνει την κορυφή με 78 βαθμούς, έχοντας στο ενεργητικό του δυο νίκες. Πίσω του με 65 βαθμούς ισοβαθμούν ο Αλέξανδρος Δαριβιανάκης της Zanardi Hellas και ο πρωταθλητής Χρήστος Κουτσοδήμος της Grillakis Racing, με τον νεαρό Ηρακλειώτη να υπερτερεί χάρη στις τρεις νίκες του. Σε απόσταση βολής βρίσκονται ο Γιάννης Κελεσίδης της PRT με 59 βαθμούς, ο Στράτος Κυρλαγκίτσης της Grillakis Racing με 52 και οι Νίκος Ζερβάκος (Athens Kart Shop), Στέφανος Διαμαντόπουλος που έχουν από 48. Οι συμμετοχές είναι συνολικά 17, γεγονός που για μια ακόμη φορά φέτος καθιστά την κατηγορία την πιο δημοφιλή του πρωταθλήματος.
Στην KF2 η εγκατάλειψη στον 2ο αγώνα της Πάτρας του Βασίλη Κοτέογλου (PRT) έφερε πιο κοντά του στη βαθμολογία τον Λευτέρη Κυδωνάκη (Maitos Racing) και τον Παύλο Ξυνό (Speed Force). Ο νεαρός Σερραίος προηγείται έχοντας στο ενεργητικό του 73 βαθμούς, 7 περισσότερους από τον Κυδωνάκη και 11 από τον Ξυνό. Στο παιχνίδι όμως έχει μπει για τα καλά και ο Νίκος Κομνός της Grillakis Racing που έχει ανέβει στο βάθρο στους τέσσερις τελευταίους αγώνες. Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιστροφή στους αγώνες του Στέφανου Τσερανίδη (Speed Force), καθώς και η επανεμφάνιση των Θεσσαλονικιών Αλέξανδρου Ποιμενίδη (Zanardi Hellas), Γιώργου Νικητίδη (Speed Force) και Αντώνη Μπουραντά (Grillakis Racing)
Στην ΚΖ2 ο Γιάννης Παπαρέγκας της Team Senna, μπορεί να είχε ένα δύσκολο διήμερο στην Πάτρα, όμως παραμένει πρωτοπόρος στη βαθμολογία με 79 βαθμούς. Βέβαια, τόσο ο Μιχάλης Κ. Χαλκιόπουλος της Silk Oil Racing με 75 βαθμούς, όσο και ο Μανώλης Τζαμαριαδάκης της Zanardi Hellas με 74 βρίσκονται πλέον σε απόσταση βολής. Λίγο πιο πίσω ο Κωνσταντίνος Γκόντζος της VK Performance με 56 βαθμούς έχει σταθερή παρουσία στο βάθρο όμως θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από αυτό για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Το ίδιο ισχύει και για τον Ραφαήλ Ορφανίδης της Mistral Electronics Racing που ακολουθεί στην κατάταξη με 53 βαθμούς. Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει φυσικά ο Γιώργος Τσερανίδης της Speed Force που πέτυχε με το καλημέρα στην Πάτρα διπλή νίκη.
Rotax Challenge Τελικός Στην Σπάρτη
"Ο Αθλητικός Σύλλογος Φίλων Καρτ (Σ.ΦΙ.ΚΑ) διοργανώνει τον Τελικό Αγώνα του ROTAX MAX CHALLENGE 2009 την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στην πίστα καρτ “SPEED PASSION” στην Αγ. Κυριακή Σπάρτης. Κρίνοντας από το ενδιαφέρον και το θέαμα που παρουσιάστηκε σε όλες τις κατηγορίες των προηγούμενων αγώνων του Rotax Max Challenge 2009, ο Τελικός Αγώνας αναμένεται με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια