FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ολα κρινονται στο τελος για το Πρωταθλημα της F1

Δυο αγώνες απομένουν για το τέλος του φετινού πρωταθλήματος της Formula1 και τα σενάρια για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο ο Τζένσον Μπάτον είναι πολλά.
Ο Βρετανός έχει πολλές επιλογές, ώστε να στεφθεί από τώρα πρωταθλητής, ενώ ο Ρούμπενς Μπαρικέλο τον θέλει τρεις θέσεις πιο πίσω, αλλά μόνο αν κερδίσει τον αγώνα για να μείνει στο… κόλπο, με τον Σεμπαστιάν Φέτελ να έχει πιο δύσκολο έργο, καθώς χρειάζεται νίκη και τον Μπάτον τουλάχιστον πέντε θέσεις πίσω.
Στον αγώνα της Βραζιλίας το ερώτημα, που τίθεται είναι αν ο Τζένσον Μπάτον θα στεφθεί και μαθηματικά παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Βρετανός έχει πολλές επιλογές να το κάνει αυτό, καθώς με όποια σειρά κι αν τερματίσουν στην πρώτη τριάδα, τότε αυτός θα πάρει τον τίτλο, ενώ αν τερματίσει τέταρτος ή πέμπτος και οι Μπαρικέλο και Φέτελ, βρεθούν σε οποιαδήποτε θέσει μπροστά του και πάλι θα είναι ο φετινός πρωταθλητής.
Για να μην πάρει πρωτάθλημα ο οδηγός της Brawn GP θα πρέπει να μην πάρει βαθμούς στο Ιντερλάγκος και ο ομόσταβλός του, Μπαρικέλο, να τερματίσει μέχρι και την τέταρτη θέση, με τον Φέτελ να έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο, καθώς θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να δει την καρό σημαία τουλάχιστον δεύτερος. Από εκεί και πέρα το ίδιο ισχύει για το Γερμανό και σε περίπτωση που ο Μπάτον πάρει έναν η δυο βαθμούς.
Έτσι, αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, μετά το πέρας του Γκραν Πρι της Βραζιλίας, ο Φέτελ θα μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου, ενώ ο Μπαρικέλο έχει περισσότερες ελπίδες να μειώσει τη διαφορά και να δώσει εκ νέου ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα ξεκαθαρίζοντας την όλη… υπόθεση στον τελευταία αγώνα της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι.
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια