FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Νικητης στον τελικο Ιταλιας ο Σταθακοπουλος

Εντυπωσιακή νίκη στον μεγάλο τελικό του Ιταλικού Πρωταθλήματος Easykart κατέκτησε ο Άγγελος Σταθακόπουλος, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στην πίστα της Pomposa. Στον τελευταίο αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος για το 2009, ο Σταθακόπουλος είχε να αντιμετωπίσει τους καλύτερους Ιταλούς οδηγούς, σε μία νέα και πάλι για τον ίδιο πίστα, στην κατηγορία 125 Shifter, με Kart 125 κυβικών εκατοστών και κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Η πίστα απαιτητική, πολύ γρήγορη και η ατμόσφαιρα που επικρατούσε θύμιζε πράγματι τελικό! Οι 140 καλύτεροι οδηγοί του Ιταλικού Πρωταθλήματος σε 5 κατηγορίες έδιναν από την Πέμπτη, όταν ξεκίνησαν οι δοκιμές, τη μάχη με τα χρονόμετρα.
Την Κυριακή, μέρα διεξαγωγής του αγώνα, οι κερκίδες της πίστας γέμισαν και οι μάχες που έγιναν σε όλες τις κατηγορίες κράτησαν τους θεατές σε αγωνία μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Ο Άγγελος Σταθακόπουλος ξεκίνησε από την 6η θέση αλλά έχοντας την ταχύτητα και τις κατάλληλες ρυθμίσεις, κατάφερε να περάσει στην 1η θέση της κατάταξης στη μέση του αγώνα κάνοντας μερικά εντυπωσιακά προσπεράσματα. Η εμφάνιση του δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους, που έσπευσαν να τον συγχαρούν και να του ευχηθούν αντίστοιχη επιτυχία και στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στη Siena.
"Η νίκη είναι πάντοτε ό,τι καλύτερο για κάθε οδηγό αλλά μερικές νίκες ξεχωρίζουν. Η συγκεκριμένη νίκη στην Pomposa ανήκει σε αυτές, για αρκετούς λόγους. Ήταν ο τελικός του Ιταλικού Πρωταθλήματος, η μεγάλη γιορτή δηλαδή για όλους τους συμμετέχοντες, ήταν και πάλι μία νέα για εμένα πίστα, ιστορική λόγω των αγώνων που έχει φιλοξενήσει και ήρθε μόλις 3 εβδομάδες πριν τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Δούλεψα από την αρχή πολύ συγκεντρωμένα, δεν προσπάθησα να πετύχω τους καλύτερους δυνατούς χρόνους αλλά να βρω τις πιο κατάλληλες ρυθμίσεις για τον αγώνα που είχε διάρκεια 25 χιλιομέτρων, απόσταση που στις δοκιμές δεν είχα τη δυνατότητα να καλύψω.
Αποδείχθηκε ότι έκανα σωστές επιλογές, κατάφερα να περάσω 5 οδηγούς μέχρι τη μέση του αγώνα και στο τέλος να διατηρήσω απλά την αυτοσυγκέντρωση μου ώστε να πανηγυρίσω τη νίκη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια