FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Pole position για τον Χαμιλτον

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο τελευταίο γκραν πρι της χρονιάς, στη Γιας Μαρίνα του Άμπου Ντάμπι. Ο Βρετανός πιλότος της McLaren έκανε επίδειξη δύναμης και κατέκτησε την pole position με χαρακτηριστική άνεση. Δεύτερος ο Σεμπάστιαν Φέτελ που θέλει να τερματίσει μπροστά από τον Ρούμπενς Μπαρικέλο για να πάρει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.
Στην τρίτη θέση του γκριντ θα βρεθεί ο έτερος πιλότος της Red Bull, ο Αυστραλός Μαρκ Ουέμπερ, ενώ ο Μπαρικέλο θα βρεθεί δίπλα του. Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν οι Τρούλι, Κουμπίτσα και Χάιντφελντ. Τραγική εμφάνιση για τις δύο Ferrari, αφού Ράικονεν και Φιζικέλα θα εκκινήσουν απο τη 11η και τη 20η θέση.
Έτσι, ο Βρετανός ήταν ανίκητος μέσα στην πίστα και ήταν ο μόνος που έσπασε το 1:41.0. Στην τρίτη θέση κατετάγη ο Μαρκ Γουέμπερ, με την έτερη Red Bull έχοντας πίσω του τον Ρούμπενς Μπαρικέλο. Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής, Τζένσον Μπάτον, έμεινε στην πέμπτη θέση, με τον Γιάρνο Τρούλι να τον ακολουθεί.
Στις δυο επόμενες θέσεις είχαμε τις δυο BMW, της οποίας τα μονοθέσια έπιασαν καλή απόδοση και δείχνουν ότι θα κλείσουν τον κύκλο της ομάδας στη Formula1 με ένα καλό αποτέλεσμα.
Ένατος ήταν ο Νίκο Ρόζμπεργκ σε μια καλή εμφάνιση της Williams, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Σεμπαστιάν Μπουέμι, που έκανε πάλι την έκπληξη με την Toro Rosso.
Όσον αφορά τη Ferrari τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά, με τον Κίμι Ραϊκόνεν να αποκλείεται από την δεύτερη περίοδο, ενώ για τον Τζιανκάρλο Φισικέλα ήταν ακόμα χειρότερα από τη στιγμή που αποκλείστηκε από το πρώτο σκέλος.
Τέλος, μαζί με τον Φισικέλα αποκλείστηκαν και οι Αλόνσο, Λιούτσι, Σούτιλ και Γκροζάν, ενώ στον Ραϊκόνεν έκαναν… παρέα οι Κομπαγιάσι, Κοβαλάινεν, Νακατζίμα και Αλγκουερσουάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια