FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

H Toyotα εγκαταλειπει την F1

H Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει τη Formula 1 (F1), εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει και υπογράμμισε ότι θα επικεντρωθεί στις βασικές επιχειρηματικές της δραστηριότητες κάνοντας περικοπές στα κόστη. Άλλωστε δεν είναι η μόνη ομάδα που προχωρά σε αυτήν την απόφαση. Ο μεγάλος της ανταγωνιστής, η Honda αποχώρησε πέρσι, με την Brawn GP να παίρνει τη θέση της.
Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, Ακίο Τογιότα, είπε πως η ιαπωνική ομάδα δεν είχε άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει, επικαλούμενος τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.
Η αποχώρηση της Toyota, αφήνει τη F1 χωρίς ιαπωνική ομάδα. Ωστόσο, οι ομάδες θα παραμείνουν 13. Η Sauber, που είχε εκφράσει αρχικά αδυναμία να τρέξει και δεν πήρε πιστοποιητικό, άλλαξε στάση και βρισκόταν στη... λίστα αναμονης της FIA.
Επίσης, τη περασμένη Δευτέρα η εταιρεία ελαστικών Βridgestone, αποκλειστική προμηθευτής ελαστικών στη Formula 1, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα στο τέλος του 2010, όταν δηλαδή λήγει και το συμβόλαιό της με τη FIA. Αναμένεται τότε να γίνει η επανεμφάνιση των Michelin μετά από 6 χρόνια και της Goodyear μετά από μία ολόκληρη 15ετία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια