FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Williams: Ανακοινωσε Μπαρικελο-Χάλκενμπεργκ

Την εμπειρία με το… νέο αίμα προτίθεται να αναμείξει την επόμενη χρονιά η Williams. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το οδηγικό δίδυμο της για το 2010 θα είναι ο Ρούμπενς Μπαρικέλο και ο Νίκο Χαλκενμπεργκ.
Ο Μπαρικέλο ήδη θα μετράει 18 χρόνια στη Φόρμουλα 1 και όπως ο ίδιος δηλώνει θα παλέψει για τον πολυπόθητο τίτλο ενώ ο Χάλκενμπεργκ θα είναι ο «ρούκι» όχι μόνο της ομάδας αλλά και τους πρωταθλήματος. Ο νεαρός, φέρελπις Γερμανός είναι προστατευόμενος του μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ, Βίλι Βέμπερ και διαθέτει σημαντικές διακρίσεις παρά το νεαρό της ηλικίας του στη Φόρμουλα BMW στα πρωταθλήματα Α1GP, F3 Euroseries και GP2. Επιπλέον, ο Χάλκενμπεργκ είναι δοκιμαστής της Βρετανικής ομάδας από πέρυσι.
H Williams θα προβεί σε ριζική ανανέωση των πιλότων της για την επόμενη χρονιά καθώς ο Νίκο Ρόζμπεργκ βρίσκεται κοντά στη Brawn GP ενώ ο Καζούκι Νακατζίμα δεν έχει βρει ακόμη κάποια ομάδα. Ο Ιάπωνας δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του καθώς ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα χωρίς βαθμό. Επιπλέον, η Τoyota, η οποία υποστηρίζει το Νακατζίμα, έληξε φέτος τη συνεργασία της με τη Williams σε ό,τι αφορά στην προμήθεια κινητήρων. Ηδη, η βρετανική ομάδα από την επόμενη χρονιά θα συνεργάζεται με την Cosworth.
Το «αφεντικό» της Williams, ο Φρανκ Γουΐλιαμς, θεωρεί ότι ο Ρούμπενς Μπαρικέλο με τα 18 χρόνια στο άθλημα και το πάθος του θα συνδράμει σημαντικά στην προσπάθεια της ομάδας από το Γκρόουβ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1994 η Williams έχει να γευτεί την χαρά της νίκης σε GP και αυτό τα στελέχη της επιθυμούν να αλλάξει.
«Ο Ρούμπενς δεν χρειάζεται συστάσεις. Δεν είναι μόνο ο πιο έμπειρος οδηγός στην F1, αλλά ένας παθιασμένος και ταλαντούχος που έδωσε μάχη για το φετινό πρωτάθλημα.
Ο Νίκο Χάλκενμπεργκ κέρδισε φέτος το GP2 ως «ρούκι» και στο παρελθόν έχει κατακτήσει τα F3 EuroSeries, Formula Masters, A1 GP and Formula BMW
», δήλωσε ο Σερ Φρανκ Γουΐλιαμς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια