FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Σκληρες κοντρες με την FIA για τις αποχωρησεις

Ο Άρι Φάτανεν κατηγορεί την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ότι αυτή ευθύνεται για όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη Formula1 με τις αποχωρήσεις, ήδη, τριών ομάδων, τη στιγμή που παίζεται και το μέλλον της Renault.
Ο Φινλανδός είπε ότι η γαλλική ομάδα θα έχει δίκιο αν επιλέξει να φύγει από το σπορ, τόνισε ότι οι μεγάλες εταιρείες δεν μπορούν να τα αντέξουν όλα αυτά, ενώ πιστεύει ότι ο Μαξ Μόσλεϊ έχει ακόμα επιρροή στη FIA.
Ήδη τρεις ομάδες έχουν αποχωρήσει από τη Formula1 και αυτές είναι οι Honda, που έχει φύγει από πέρυσι, BMW και Toyota που έφυγαν φέτος, ενώ αβέβαιο είναι και το αν θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτή και η Renault. Για το γεγονός μίλησε ο Άρι Φάτανεν στο CNN λέγοντας ότι η γαλλική ομάδα δίκαια θα επιλέξει να φύγει, σε περίπτωση που πάρει αυτή την επιλογή, και πως οι μεγάλες εταιρείες δε θα αντέξουν τα όσα συμβαίνουν στο σπορ κατηγορώντας την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου γι' αυτά.
«Αν το αναλύσεις η Renault έχει δίκιο, είναι μια σοβαρή παγκόσμια εταιρεία και όχι τρελοί, όπως του αποκάλεσε ο Μαξ Μόσλεϊ, είναι απλά απογοητευμένοι με τη διακυβέρνηση της Formula1. Η Renault θα έμενε στο πρωτάθλημα αν το άθλημα ήταν γνωστό για θετικά νέα και αν ήταν ένας καλός δρόμος για μάρκετινγκ και προώθηση, αλλά η Formula1 είναι επίσης γνωστή για συγκρούσεις, κρίσεις και δικαστικές υποθέσεις πρόσφατα και οι μεγάλες εταιρείες δεν μπορούν να το αντέξουν αυτό», είπε ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία της Ομοσπονδίας, ο οποίος πιστεύει ότι ο Μαξ Μόσλεϊ έχει ακόμα επιρροή στη FIA.
«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η οικονομική πραγματικότητα δεν έχει να κάνει με την οικονομική κρίση. Οι μεγάλες εταιρείες πάντα κοιτάνε την αγορά και την προώθηση, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, αλλά μόνο αν αυτό είναι λογικό. Ελπίζω ότι η Renault δε θα φύγει, αλλά αν το κάνουν αυτό θα είναι τελική τους κλήση... αφύπνισης ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν. Είμαι λυπημένος που λέω ότι η παλιά φρουρά είναι ακόμη στην εξουσία της FIA». Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια