FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Η Mercedes εξαγοραζει την Brawn GP

Σε συμφωνία με την Brawn GP για την αγορά του 75% των μετοχών της ήρθαν Mercedes και Aabar. Ο γερμανικός κολοσσός, που το 2009 προμήθευε με κινητήρες τη βρετανική ομάδα, βοηθώντας την να φτάσει στο νταμπλ , πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών, στην παρθενική της σεζόν, επιστρέφει λοιπόν με ιδιόκτητη ομάδα μετά από 54 χρόνια. Το 1956 αποσύρθηκε και αποφάσισε να παρέχει μόνο κινητήρες, ενώ το 1954 και το 1955 είχε κερδίσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα με πιλότο τον Χουάν Μανουέλ Φάτζο.
Αυτό φέρνει ακόμη πιο κοντά στη McLaren τον Τζένσον Μπάτον, καθώς η Mercedes επιθυμεί να πορευθεί με Γερμανούς πιλότους. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι θα είναι αυτοί, αλλά όλα συνηγορούν στο ότι πίσω από τα τιμόνια των δύο μονοθεσίων θα καθίσουν οι Νικ Χάιντφελντ και Νίκο Ρόσμπεργκ.
Πάντως, η Mercedes θα συνεχίσει να παρέχει κινητήρες στη McLaren. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους για δωρεάν παροχή μηχανικής υποστήριξης μέχρι το 2015. Τότε η McLaren θα επανακτήσει το 40% των μετοχών της που βρίσκεται στα χέρια του Γερμανού κατασκευαστή.
Η σχέση μεταξύ των δύο εταιριών ξεκίνησε το 1995. Έκτοτε κέρδισαν μαζί ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών (1998) και τρία οδηγών (1998, 1999 Μίκα Χάκινεν, 2008 Λιούις Χάμιλτον).
Ο νυν συνιδιοκτήτης πρωταθλήτριας της Formula 1, Ρος Μπρον, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του αγωνιστικού διευθυντή, δήλωσε σχετικά: "H Brawn GP πέρασε από ένα απίστευτο ταξίδι τους τελευταίους 12 μήνες. Από τον πόλεμο της επιβίωσης, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ισχυρές σχέσεις με την Mercedes-Benz High Performance Engines και την Aabar, οι οποίες θα διασφαλίσουν το μέλλον της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια