FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Καιρος για μεταγραφες στην Formula 1

Η ολοκλήρωση της σεζόν έγινε με θριαμβευτικό τρόπο για τη Red Bull Racing, στο Αμπου Ντάμπι. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε την τέταρτη φετινή του νίκη και ο Μαρκ Ουέμπερ συμπλήρωσε το 1-2 της ομάδας, στον πρώτο αγώνα ημέρας - νύχτας στην ιστορία της F1. Ο Φέτελ κατέλαβε τη δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας στους οδηγούς, πίσω από τον πρωταθλητή Τζένσον Μπάτον (πήρε την 3η θέση) και μπροστά από τον Ρούμπενς Μπαρικέλο.
H McLaren, παρά την εγκατάλειψη λόγω μηχανικού προβλήματος του Χάμιλτον, εξασφάλισε την τρίτη θέση στους κατασκευαστές, μπροστά από τη Ferrari με διαφορά ενός βαθμού. «Το γεγονός ότι επικρατήσαμε της Ferrari σίγουρα αποτελεί ένα ζήτημα τιμής για εμάς. Ελπίζω να την κερδίσουμε ξανά του χρόνου, αυτή τη φορά για την πρώτη θέση», τόνισε ο επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Μαρτιν Γουίτμαρς.
Ο επικεφαλής της σκουντερία, Στέφανο Ντομενικάλι, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την αποτυχία της ομάδας. «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στο σχεδιασμό της F60, γιατί έχουμε έναν απλό στόχο: να βρεθούμε ξανά σε θέση να διεκδικούμε νίκες στους αγώνες».
Οι Μπαρικέλο, Χούλκενμπεργκ θα πάρουν τις θέσεις των Ρόσμπεργκ, Νακατζίμα στη Williams, την επόμενη σεζόν. Ο 37χρονος Βραζιλιάνος μετακινείται από την Brawn GP, με την οποία εντυπωσίασε φέτος, παλεύοντας με τον ομόσταυλό του Τζένσον Μπάτον για το πρωτάθλημα μέχρι και τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν. Ο Χούλκενμπεργκ ήταν δοκιμαστής στη Williams από το 2008 και φέτος πανηγύρισε τον τίτλο στα GP2 Series, το πρωτάθλημα μονοθεσίων, που τροφοδοτεί με οδηγούς τη F1.
Η τρέλα με τη F1 και τη Ferrari στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καλά κρατεί! Οι Αραβες κατασκεύασαν, σε μια έκταση 200 στρεμμάτων, το πάρκο Ferrari World Abu Dhabi, το οποίο θα είναι ένα αφιέρωμα στη σκουντερία. Το πάρκο της Ferrari βρίσκεται παραπλεύρως της πίστας στο Yas Island του Αμπου Ντάμπι και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια