FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Superleague Formula: Ιπταμενος ο Ολυμπιακος!

Η αυλαία της δεύτερης σεζόν της Superleague Formula έπεσε στην ισπανική πίστα της Jarama. Το Ισπανικό σιρκουί παρακολούθησαν από κοντά 33.000 θεατές, φίλοι του ποδοσφαίρου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Λίβερπουλ με τον Ισπανό πιλότο της, Άντριαν Βάγιες.
Ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος από την αρχή της ημέρας, όμως οι προσπάθειες του Αργεντίνου πιλότου του, Εστεμπάν Γκεριέρι, του χάρισαν την έκτη θέση στην γενική κατάταξη του Πρωταθλήματος.
Η σεζόν για το "κόκκινο" μονοθέσιο κρίνεται ως ικανοποιητική , αφού σε σχέση με πέρυσι η πορεία είναι ανοδική. Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει πολύ δυνατές ομάδες, εξαιρετικά έμπειρους πιλότους και μία σειρά απρόβλεπτων ατυχημάτων και τεχνικών προβλημάτων, η 6η θέση αποτελεί μια σημαντική επιτυχία.
Μάλιστα μετά την έλευση του Αργεντίνου πιλότου, στην μέση της χρονιάς, η ομάδα έδειξε ότι έχει την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει, κέρδισε αγώνα, βρέθηκε στο βάθρο και ανέβηκε από την όγδοη θέση στην τρίτη, ενώ έφτασε πολύ κοντά στο να βρεθεί τελικά στην τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα. Αυτές οι επιδόσεις δίνουν πλέον όλες τις προϋποθέσεις και την δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμη και το Πρωτάθλημα της Superleague Formula.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια