FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Τεστ με Renault για Μπαγκετ

Ο 23χρονος οδηγός της Formula Renault Μπερτράν Μπαγκέτ θα δοκιμαστεί το Δεκέμβριο από τη Renault στην πίστα της Χέρεθ, όπου θα γίνουν δοκιμές για νέους οδηγούς. Ο Βέλγος δήλωσε ότι είναι ένα παιδικό όνειρο να τρέξει στη Formula1 και γνωρίζει ότι πρέπει να δουλέψει σκληρά για να πείσει τη γαλλική ομάδα να τον βάλει ενδεχομένως δίπλα στον Ρόμπερτ Κούμπιτσα, καθώς δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το δεύτερο οδηγό της ομάδας για το 2010.
Η Renault δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον ομόσταβλο του Ρόμπερτ Κούμπιτσα για το 2010. Αρκετές πιθανότητες για τη θέση αυτή συγκεντρώνει ο Ρομάν Γκροζάν, που αντικατέστησε φέτος τον Νέλσον Πικέ Τζούνιορ, όμως η γαλλική ομάδα κοιτάζει και τα προγράμματα νέων οδηγών.
Συγκεκριμένα, ο Μπερτράν Μπαγκέτ θα δοκιμαστεί από την ομάδα του Ένστοουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο στην πίστα της Χέρεθ, όπου θα λάβουν χώρα δοκιμές για νέους οδηγούς. Σε αυτές ο Βέλγος θα έχει την ευκαιρία να πείσει τους ανθρώπους της Renault, ώστε να του προτείνουν να κάνει κι άλλα τεστ στη συνέχεια. Πάντως, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, αυτό είναι ένα παιδικό όνειρο γι' αυτόν και στόχος όλων των οδηγών.
«Θα ήταν ωραία για μένα. Είναι ένα παιδικό όνειρο, καθώς και ένας στόχος που έχουν όλοι οι οδηγοί. Η οδήγηση μιας Renault R29 στη Formula1 είναι, συνεπώς, ένα λογικό συμπέρασμα στο τι έχω κάνει μέχρι τώρα. Οι πρώτοι γύροι στη Formula1 πρέπει να είναι απίστευτοι, με ελαφρύτερο και πιο ισχυρό αυτοκίνητο και εκπληκτική ταχύτητα στις καμπύλες. Θα πρέπει να ανακαλύψω τα πάντα. Το μονοθέσιο, αλλά επίσης και το νέο περιβάλλον, πολλές ρυθμίσεις, ένας νέος τρόπος δουλειάς. Στο τέλος υπάρχει μόνο η πίστα της Χέρεθ, την οποία, ήδη, γνωρίζω», είπε ο 23χρονος οδηγός της Formula Renault, ο οποίος γνωρίζει ότι πρέπει να δουλέψει σκληρά για να το πράξει αυτό και πρόσθεσε ότι έχει να ανακαλύψει πολλά καινούρια πράγματα.
«Ο στόχος της ημέρας θα είναι να δουλέψω καλά με την ομάδα και να επηρεάσω το πρόγραμμα που καθορίζει η Renault F1. Περισσότερο η τελική ταχύτητά μου, η ιδιότητά μου να αναλύσω το χειρισμό του μονοθεσίου και η επικοινωνία που θα έχω με τα μέλη της ομάδας θα πρέπει να αξιολογηθούν. Ανυπομονώ να είμαι εκεί. Πρέπει να ανακαλύψω πράγματα και να κάνω τους πρώτους γύρους με ταπεινότητα».
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια