FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

F1: Διοιρια για Σιλβερστοουν GP

Διορία μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου έδωσε ο Μπέρνι Έκλεστοουν στο Σύνδεσμο Βρετανών Οδηγών, που διαχειρίζεται την πίστα του Σίλβερστοουν, ώστε να υπογράψουν συμβόλαιο για να φιλοξενήσουν ξανά το Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας από το 2010, κάτι που απέτυχε να κάνει το Ντόνινγκτον Παρκ, όπως ήταν προγραμματισμένο.
Δε θα υπάρχει βρετανικό Γκραν Πρι αν δεν υπογράψουν μέχρι τότε, είπε ο διαχειριστής των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula1. Η αποτυχία του Ντόνινγκτον Παρκ να ανταπεξέλθει στους οικονομικούς όρους του συμβολαίου που είχε για να φιλοξενήσει του Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας από το 2010 έφερε στο προσκήνιο την επιστροφή αυτού στο Σίλβερστοουν.
Όμως, ο Μπέρνι Έκλεστοουν δεν μπορεί να περιμένει πολύ ακόμα για το θέμα αυτό και, έτσι, έδωσε στο Σύνδεσμο Βρετανών Οδηγών, που διαχειρίζεται την πίστα, μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, ώστε να αποφασίσουν αν τελικά θα υπογράψουν το συμβόλαιο. Ειδάλλως την επόμενη σεζόν δε θα υπάρχει διεξαγωγή του βρετανικού αγώνα, όπως είπε σε δηλώσεις του ο διαχειριστής των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula1.
«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο θα συνεδριάσει και θα αποφασίσουμε, πρέπει να το κάνουμε αυτό. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, αν δεν έχουμε ένα συμβόλαιο. Δε θα έχουμε τίποτα στο καλεντάρι εκτός αν έχουμε ένα συμβόλαιο.
Είναι κοντά και το γνωρίζουν. Δεν είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις, ώστε οι επενδυτές να είναι διατεθειμένοι να τους χρηματοδοτούν και να πάρουν το ρίσκο. Φυσικά, θέλουμε ένα βρετανικό Γκραν Πρι. Έχω ξοδέψει πολύ χρόνο προσπαθώντας να εξασφαλίσω αυτό που συμβαίνει, αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα για ένα εξαιρετικό συμβόλαιο για το Σίλβερστοουν. Γιατί θα πρέπει να υπάρχει
;», δήλωσε ο 78χρονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια