FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Stefan GP με αρωμα Βαλκανιων στην F1

Πιθανότατα θα είναι σέρβικη η ομάδα που θα πάρει την τελευταία θέση στο γκριντ του 2010, καθώς στη Stefan Grand Prix δηλώνουν έτοιμοι να εισέλθουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1.
Έπειτα από την αποχώρηση της Toyota από τη Formula1 έμεινε μια ακόμα θέση κενή στο γκριντ του 2010. Γι' αυτό και στη Sauber περίμεναν την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ώστε να μπει ξανά στο σπορ με τη νέα διοίκηση. Όμως η εξαγορά της από την Qadbak κατέρρευσε και, έτσι, έδωσε την ευκαιρία σε μια νέα ομάδα να ελπίζει για το ντεμπούτο της στη Formula1. Έτσι, γίνεται λόγος για τη σέρβικη Stefan Grand Prix με ιδιοκτήτη τον Ζόραν Στεφάνοβιτς, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του ότι πρότειναν στην Toyota να αναλάβει το πρότζεκτ της Formula1.
«Δεν υπάρχει καμία είσοδος για την Toyota. Είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των σχεδίων μας για την επόμενη χρονιά. Κάναμε κάποια συμφωνία με την Toyota να αναλάβει το πρότζεκτ της Formula1, αλλά δεν μπορώ να συζητήσω τις λεπτομέρειες προς το παρόν», είπε ο Στεφάνοβιτς, ο οποίος αποκάλυψε ότι είναι έτοιμοι για να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στο σπορ και πως, πλέον, βρίσκονται σε αναμονή.
«Έχουμε μια πλήρης εγκατάσταση και έχουμε ό,τι απαιτείται για να ξεκινήσουμε αμέσως τις δοκιμές. Δεν τίθεται θέμα γι' αυτό. Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε και στην πραγματικότητα η κατάσταση φαίνεται να είναι αντίθετη. Η Formula1 έχουν μια ομάδα από αυτή την περιοχή του κόσμου, καθώς τώρα η μόνη εκπροσώπησή της είναι το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας. Είμαστε στην αναμονή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια