FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Σε αναμονη η Sauber μετα την αποχωρηση της Toyota

Στην αναμονή βρίσκεται, πλέον, η Sauber με τη νέα της διοίκηση, καθώς έχει μείνει μια θέση κενή στο γκριντ του 2010, έπειτα από την ανακοίνωση της Toyota ότι θα αποχωρήσει από τη Formula1.
Η ελβετική ομάδα περιμένει την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για το ενδεχόμενο της παραμονής της. Ο Πίτερ Ζάουμπερ είπε ότι το συμβόλαιο με την Qadbak θα ισχύσει μόνο αν έρθει η επιβεβαίωση της FIA.
Η απόφαση της Toyota να αποχωρήσει από τη Formula1 έχει αφήσει μια κενή θέση στο γκριντ του 2010. Αυτή ελπίζει να πάρει η Sauber με τη νέα της διοίκηση, καθώς όταν είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της ως BMW Sauber η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έδωσε το... πράσινο φως στη Lotus για να συμπληρωθεί το γκριντ. Οι Ελβετοί κυνηγούσαν το... θαύμα να γίνουν δεκτοί ως 14η ομάδα, όμως τώρα τους παρουσιάζεται μια ευκαιρία να μπουν κανονικά στο γκριντ της επόμενης χρονιάς.
Έτσι, αναμένουν να πάρουν την έγκριση από τη FIA και, όπως είπε και ο Πίτερ Ζάουμπερ, μόνο αν γίνει αυτό τότε θα ισχύσει το συμβόλαιο με την Qadbak. «Το συμβόλαιο ανάμεσα στη BMW και στην Qadbak θα ισχύσει μόνο αν η FIA επιβεβαιώσει επίσημα την είσοδο για το 2010. Η BMW είναι ακόμα η ιδιοκτήτρια και η υπεύθυνη για την επικοινωνία. Προσωπικά, εγώ είμαι σε θέση επιβάτη αυτή τη στιγμή», είπε ο Ελβετός σε ιστοσελίδα της χώρας του.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία εξετάζει την ανακοίνωση της Toyota αν είναι νόμιμη η κίνηση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια