FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Στο Αζερμπαϊτζάν το «Γκραν Πρι Ευρώπης» το 2016


EPA/DAVID EBENER

Το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα της Φόρμουλα Ένα έχει 19 αγώνες και ένα καλαντάρι με περισσότερα από 20 γκραν πρι θα απαιτούσε τη συμφωνία και των 11 ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα

«Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω επίσημα ότι έχουμε υπογράψει συμβόλαιο για να φέρουμε τους αγώνες της Φόρμουλα Ένα στο Μπακού το 2016» υπογράμμισε σε δήλωσή του που εκδόθηκε στο ουγγρικό γκραν πρι ο υπουργός Νεότητας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν,Αζάντ Ραχίμοφ.
«Η συμφωνία για να φέρουμε τους αγώνες της Φόρμουλα Ένα στο Μπακού είναι ένα πολύ σημαντικό νέο κεφάλαιο στη συνεχιζόμενη επιτυχία μας να προσελκύουμε τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του κόσμου στη χώρα μας» πρόσθεσε.
Ο εμπορικός διευθυντής της Φόρμουλα Ένα, Μπέρνι Έκλστοουν, είχε δηλώσει το Μάιο στο πρακτορείο Reuters ότι είχε υπογραφεί η συμφωνία για έναν αγώνα στους δρόμους της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας, την επόμενη χρονιά.
Όμως, με αυτό το γκραν πρι το καλαντάρι θα ξεπερνούσε το συμφωνημένο μάξιμουμ των 20 αγώνων, καθώς σε αυτόν τον αριθμό συνυπολογίζεται και το Μεξικό, το οποίο μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε τη σύναψη πενταετούς συμφωνίας για έναν αγώνα από το 2015.
Το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα της Φόρμουλα Ένα έχει 19 αγώνες και ένα καλαντάρι με περισσότερα από 20 γκραν πρι θα απαιτούσε τη συμφωνία και των 11 ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα.
Η Ρωσία θα κάνει φέτος το ντεμπούτο της στη Φόρμουλα Ένα, παρά την κρίση στην Ουκρανία, με έναν αγώνα στους δρόμους γύρω από το Ολυμπιακό Πάρκο των Χειμερινών Αγώνων του 2014 στο Σότσι, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες επέστρεψε η Αυστρία μετά από απουσία 11 ετών.
Πιθανός παραμένει ένας αγώνας στους δρόμους του Νιού Τζέρσεϊ, μολονότι τα σχέδια έχουν «ναυαγήσει» δύο φορές. Ο Έκλστοουν δήλωσε πέρυσι ότι δεν είχε αμφιβολία πως η Φόρμουλα Ένα θα «τρέξει» στο Νιού Τζέρσεϊ το 2015, αλλά πιο πρόσφατες πληροφορίες κάνουν λόγο για το 2016 το νωρίτερο, ενώ πολλοί διατηρούν επιφυλάξεις και γι' αυτήν την ημερομηνία.
Ο αγώνας στο Μπακού μπορεί να «ζευγαρώσει» με αυτόν στο Σότσι, όπως ακριβώς το Μεξικό είναι πιθανό να είναι συνεχόμενο με το γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών στο Όστιν του Τέξας, προς το τέλος του 2015.
Η ονομασία «Γκραν Πρι Ευρώπης» χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια το 2012, ενώ στο παρελθόν έχει «βαφτίσει» γκραν πρι που έλαβαν χώρα στο Νίρμπουργκρινγκ της Γερμανίας, στις βρετανικές πίστες Μπραντς Χατς και Ντόνινγκτον Παρκ, καθώς και στη Χερέθ της Ισπανίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ρόιτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια