FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

EΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ Ο ΕΚΛΕΣΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ..


EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ο 83χρονος Έκλστοουν παραδέχθηκε ότι κατέβαλε 44 εκατομμύρια δολάρια στον Γκριμπκόφσκι, αλλά αρνήθηκε πως το συγκεκριμένο ποσό ήταν δωροδοκία για να διασφαλίσει ότι η εταιρεία CVC του Λονδίνου, την οποία προτιμούσε ο Βρετανός, θα έπαιρνε τον έλεγχο του αθλήματος.

Ο Μπέρνι Έκλστοουν ήθελε να παραμείνουν μυστικές οι πληρωμές που έκανε προς Γερμανό πρώην τραπεζίτη, ο οποίος φυλακίστηκε για δωροληψία, όπως δήλωσε σήμερα μάρτυρας-κλειδί στη δίκη που διεξάγεται σε δικαστήριο του Μονάχου. Ο 76χρονος μάρτυρας, ο οποίος περιγράφεται από την εισαγγελία ως βοηθός του Έκλστοουν, διαβεβαίωσε ότι μια εταιρεία με έδρα τον Παναμά ονόματι "Lewington Invest" έκανε πληρωμές στον Γκέρχαρντ Γκριμπκόφσκι, ο οποίος ήταν στέλεχος της τράπεζας Bayern LB που κατείχε την πλειοψηφία των μετοχών της Φόρμουλα Ένα.
«Δεν ήθελε το όνομά του να εμφανίζεται στις συναλλαγές» είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, αναφερόμενος στις πληρωμές του εμπορικού διευθυντή της Φόρμουλα Ένα μέσω της εταιρείας από τον Παναμά. Ο 83χρονος Έκλστοουν παραδέχθηκε ότι κατέβαλε 44 εκατομμύρια δολάρια στον Γκριμπκόφσκι, αλλά αρνήθηκε πως το συγκεκριμένο ποσό ήταν δωροδοκία για να διασφαλίσει ότι η εταιρεία CVC του Λονδίνου, την οποία προτιμούσε ο Βρετανός, θα έπαιρνε τον έλεγχο του αθλήματος.
Η Bayern LB πούλησε το 2006 το μερίδιό της από τη Φόρμουλα Ένα στη CVC έναντι 840 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Γκριμπκόφσκι, ο οποίος το 2012 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8,5 ετών επειδή αποδέχθηκε δωροδοκία, έχει πει ότι ο Έκλστοουν ανησυχούσε ότι θα έχανε την προσοδοφόρα θέση του ως διευθύνοντος συμβούλου της Φόρμουλα Ένα, εάν αναλάμβανε ένας εχθρικός επενδυτής. Εάν καταδικαστεί, ο Έκλστοουν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης μέχρι 10 έτη.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια