FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΕΚΤΟΣ ΠΙΣΤΑ Η ΜΟΝΖΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

Εκτός Formula 1 το GP της Monza σύμφωνα με τον B. Ecclestone
Καταστροφικό χαρακτήρισε το συμβόλαιο της Monza με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 o Β. Eccleston, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να ανανεωθεί μετά τη λήξη του, το 2016   (Φωτογραφία:  EPA pictures )

Εκτός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 βλέπει το μέλλον του Grand Prix της Monza ο B. Ecclestone.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση Ιταλών δημοσιογράφων, ο ισχυρός άνδρας της Formula 1 δεν μάσησε τα λόγια του, δηλώνοντας ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει συνέχεια για το Grand Prix της Monza μετά το 2016, όταν δηλαδή λήξει το συμβόλαιο της πίστας με τo Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.
"Δεν πιστεύω ότι θα κάνουμε νέο συμβόλαιο, καθώς το τελευταίο αποδείχθηκε καταστροφικό για εμάς, βλέποντάς το από την εμπορική σκοπιά", δήλωσε ο Βρετανός, διαψεύδοντας παράλληλα τις φήμες που θέλουν το Grand Prix Ιταλίας να μετακομίζει από την πίστα της Monza σε εκείνη του Mugello.
Σύμφωνα με τον B. Ecclestone, ένας ακόμη λόγος που θέτει υπό αμφισβήτηση την παρουσία του ιταλικού Grand Prix στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Formula 1 είναι τα χαμηλά νούμερα της τηλεθέασης στην Ιταλία.

"Τα νούμερα της τηλεθέασης στην Ιταλία είναι χαμηλότερα απ’ οπουδήποτε αλλού. Πώς θα βελτιωθούν τα ιταλικά ποσοστά; Αν η Ferrari αρχίσει να τερματίζει πρώτη ή δεύτερη στις κατατακτήριες δοκιμές και στους αγώνες. Τα νούμερα της τηλεθέασης θα βελτιωθούν παντού. Η Ferrari αποτελεί ένα παγκόσμιο πάθος", πρόσθεσε ο B. Ecclestone σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Gazzetta dello Sport.
To Grand Prix της Monza πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula του 1950 μέχρι και σήμερα, με μοναδική εξαίρεση το 1980, όταν το ιταλικό GP φιλοξενήθηκε στην πίστα της Imola.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια