FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

POLE ΓΙΑ ΤΟΝ ROSBERG ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΤΥΧΟΣ Ο HAMILTON...

GP Ουγγαρίας 2014: Στον Rosberg η pole, στις φλόγες το μονοθέσιο του Hamilton
Από τις τελευταίες θέσεις του grid είναι αναγκασμένος να εκκινήσει για δεύτερο συνεχή αγώνα ο L. Hamilton, ο οποίος είδε το μονοθέσιό του να τυλίγεται στις φλόγες εξαιτίας διαρροής στο κύκλωμα τροφοδοσίας καυσίμου. Η ολιγόλεπτη βροχή δεν εμπόδισε τον N. Rosberg από το να κατακτήσει μία ακόμα pole position
ΤΟ F1KART.GR ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ

H ατυχία χτύπα για δεύτερο συνεχή αγώνα τον L. Hamilton, καθώς ο Βρετανός είδε το μονοθέσιό του να τυλίγεται στις φλόγες λίγα λεπτά με την έναρξη των κατατακτήριων δοκιμών εξαιτίας διαρροής στο κύκλωμα τροφοδοσίας καυσίμου.

Αν και οι κριτές κατέσβησαν πολύ γρήγορα τη φωτιά, το μονοθέσιο της Mercedes είχε ήδη υποστεί εκτεταμένες ζημιές, με αποτέλεσμα ο L. Hamilton να έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην πίστα.
Ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της pole position, καθώς και στις τρεις περιόδους των ελεύθερων δοκιμών είχε επικρατήσει έναντι του ομόσταυλού του στην Mercedes AMG Petronas.
Μία εβδομάδα νωρίτερα, ο L. Hamilton είχε εγκαταλείψει και πάλι τις προσπάθειές του κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους των κατατακτήριων δοκιμών, μετά τη δυσλειτουργία που παρουσίασε το σύστημα πέδησης του μονοθεσίου του.
Τα απρόοπτα συνεχίστηκαν στις κατατακτήριες δοκιμές του Hungaroring, καθώς η βροχή που έπεσε στην πίστα στην αρχή της τρίτης περιόδου, προκάλεσε την έξοδο του K. Magnussen.
To μονοθέσιο του Δανού κατέληξε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία για περίπου οκτώ λεπτά. Πιο τυχερός στάθηκε ο N. Rosberg, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου, χωρίς ωστόσο να προκληθεί σε αυτό κάποια ζημιά.
Με το οδόστρωμα να στεγνώνει, οι οδηγοί επέστρεψαν στην πίστα με slicks ελαστικά. Ο V. Bottas βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή της κατάταξης, o S. Vettel με «φρέσκα» ελαστικά απάντησε, ωστόσο ο N. Rosberg δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα, κατακτώντας με σχεδόν μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον Γερμανό οδηγό της Red Bull μια ακόμα εύκολη pole position.
Πίσω από τους Rosberg, Vettel και Bottas βρέθηκε ο D. Ricciardo, ενώ από την πέμπτη θέση θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα ο F. Alonso. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Massa, Button, Vergne, Hulkenberg και Magnussen.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα των κατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου και ό,τι άλλο πρέπει να γνωρίζεται για το αυριανό Grand Prix Ουγγαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια