FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΜΙ...

Formula 1: Κριτική στον K. Raikkonen και στους κανονισμούς ασφαλείας άσκησε ο N. Lauda
Υπερβολικά θεωρεί τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, όπως άλλωστε και την προσπάθεια οριοθέτηση των προσπαθειών των οδηγών με την εφαρμογή αυστηρότερων κανονισμών   (Φωτογραφία:  AP )

Το ατύχημα του K. Raikkonen και όσα ακολούθησαν του ατυχούς συμβάντος στην πίστα του Silverstone εξακολουθούν να αποτελούν το βασικό αντικείμενο συζήτησης των ανθρώπων της Formula 1.

Μάλιστα, ο Ν. Lauda δεν δίστασε να ασκήσει κριτική τόσο στην κίνηση του K. Raikkonen, η οποία τον οδήγησε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα της "Wellington straight" όσο και στον χρόνο που απαιτήθηκε για την επανέναρξη του αγώνα.
Το πρώτο που έχω να πω είναι ότι ο Kimi έκανε λάθος. Ευτυχώς δεν συνέβη κάτι κακό, αλλά όλο αυτό έγινε χωρίς λόγο, δήλωσε ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, προσθέτοντας ότι η FIA θα πρέπει εξετάσει την πιθανότητα της προσωρινής επισκευής των κιγκλιδωμάτων σε ανάλογες περιπτώσεις.
Γιατί χρειάστηκε να σταματήσουμε για μία ώρα ώστε να επισκευαστούν οι μπαριέρες; Εκεί θα έπρεπε να έχουμε μια πιο γρήγορη επισκευή, όπως η δημιουργία ενός προστατευτικού με ελαστικά μπροστά από τις μεταλλικές μπαριέρες. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να γίνει αυτό".

"Υπάρχουν τόσοι πολλοί που προσπαθούν να κάνουν τη Formula 1 εξίσου ασφαλή με τους δρόμους και αυτό είναι λάθος. Δεν υπήρχε πιθανότητα κάποιο άλλο μονοθέσιο να προσκρούσει στο ίδιο τμήμα της μπαριέρας. Οι καθυστερήσεις που έχουμε τώρα, η χειραγώγηση των οδηγών για να μην περνούν τη λευκή γραμμή, είναι όλα λάθος και θα πρέπει να σταματήσουν. Έχω μιλήσει με τον B. Ecclestone και συμφωνεί πλήρως. Θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην κανονική μορφή των αγώνων", επεσήμανε ο Αυστριακός.
auto.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια