FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΝΕΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ RENAULT


EPA/DAVID EBENER

Φωτογραφία αρχείου.


Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τη θέση του γενικού διευθυντή της Caterham, η Ρενό επιβεβαίωσε ότι ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ θα επιστρέψει στην εταιρεία και τη (νεο-ιδρυθείσα) θέση του γενικού διευθυντή της Renault Sport F1, η οποία παρέχει μονάδες ισχύος σε τέσσερις ομάδες της Φόρμουλα Ένα. Ο Γάλλος είχε αρχικά ενταχθεί στο δυναμικό της Ρενό το 2001, το 2007 έγινε διευθυντής εξέλιξης της ομάδας Φόρμουλα Ένα της Ρενό και εκτελεστικός διευθυντής το 2010. Τον Σεπτέμβριο του 2012 «μεταπήδησε» στην Caterham ως διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, ενώ αργότερα μέσα σ' εκείνη τη χρονιά αντικατέστησε τον (ιδιοκτήτη) Τόνι Φερνάντες στη θέση του γενικού διευθυντή.
Η αποχώρηση του Αμπιτεμπούλ από την Caterham ακολουθεί την πώληση της ομάδας από τον Φερνάντες σε όμιλο επενδυτών από την Ελβετία και τη Μέση Ανατολή, ενώ μεταξύ των νέων καθηκόντων του στη Ρενό είναι να κάνει τις μονάδες ισχύος της γαλλικής εταιρείας ανταγωνιστικές σε σχέση με αυτές που παράγει η Μερτσέντες.
Ταυτόχρονα, η Ρενό ανακοίνωσε την αποχώρηση του Ζαν-Μισέλ Ζαλινιέ, προέδρου και γενικού διευθυντή της Renault Sport F1, ο οποίος αποσύρεται για προσωπικούς λόγους. Ο νέος πρόεδρος,Ζερόμ Στολ, στον οποίο θα αναφέρεται ο Αμπιτεμπούλ, θα αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο που προστίθεται στις τωρινές ευθύνες του ως επικεφαλής απόδοσης και πωλήσεων και διευθυντής μάρκετινγκ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια