FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

TΡΟΧΟΙ 18 ΙΝΤΣΩΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ...


Με τη μεγαλύτερη επιφάνεια πέλματος και το χαμηλό προφίλ, τα ελαστικά μεγέθους 18 ιντσών υπόσχονται επιδόσεις, αξιοπιστία και ασφάλεια. Η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τους μπορεί να υποστηρίξει την περαιτέρω αύξηση των διαστάσεών τους 
ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ F1KART.GR

Μια ιδέα που προέκυψε από την πρώτη στιγμή που η Pirelli ανέλαβε -εν έτει 2010- αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, φτάνει στην υλοποίησή της.

Τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών εξέλιξης στην πίστα του Silverstone, η Lotus E22 θα αποτελέσει το πρώτο μονοθέσιο της Formula 1 που θα φορέσει τα νέα ελαστικά, μεγέθους 18 ιντσών, της Pirelli.
Τα πειραματικά ελαστικά χαμηλού προφίλ της Pirelli είναι ικανά να προσφέρουν τόσο σε επίπεδο απόδοσης και αξιοπιστίας όσο και σε επίπεδο ασφάλειας, διαθέτοντας παράλληλα την τεχνολογία που θα επιτρέψει στο μέλλον να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το μέγεθός τους.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά τους, σε σχέση πάντα με τα ελαστικά 13 ιντσών που χρησιμοποιούνται έως σήμερα, ξεχωρίζει η ακαμψία που εξασφαλίζει το πολύ χαμηλότερο προφίλ καθώς και τα υψηλότερα περιθώρια πρόσφυσης που προκύπτουν από το μεγαλύτερης επιφάνειας πέλμα.
Παράλληλα, τα ελαστικά των 18 ιντσών πλησιάζουν πολύ περισσότερο στην εικόνα των τροχών που χρησιμοποιούν τα συμβατικά τετράτροχα, γεγονός που με τη σειρά του πρόκειται να φέρει την τεχνολογία αιχμής της κορυφαίας μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού στις γραμμές παραγωγής των καθημερινών ελαστικών.
"Είχαμε δηλώσει αρκετά χρόνια πριν ότι οι ζάντες μεγαλύτερης διαμέτρου θα είναι κάτι που θα υποστηρίζουμε πάντα, ωστόσο, είχαμε επισημάνει πως θα κάνουμε ότι απαιτεί το άθλημα – και αυτός θα είναι ο κυρίαρχος παράγοντας".

"Έχει να κάνει με την εικόνα. Φέρνει τα μονοθέσια πιο κοντά στα καθημερινά αυτοκίνητα και αποτελεί αυτή μια κατεύθυνση που η Formula 1 θέλει να πάρει; Οι τροχοί των 18 ιντσών αποτελούν μια λύση, ωστόσο κοιτώντας το μέλλον, πιστεύω ότι θα οδηγηθούμε σε τροχούς 19 ή 20 ιντσών", δήλωσε ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli, Paul Hembery.
auto.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια