FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΜΙΑ ΠΙΣΤΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΝΑΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΑ...

Deutschland uber alles!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ
Η πίστα του Hockenheim ετοιμάζεται να υποδεχθεί για 34η φορά στην ιστορία της το γερμανικό Grand Prix της Formula 1, καθώς εκεί θα διεξαχθεί το τριήμερο 18-20 Ιουλίου o 10ος αγώνας του φετινού Πρωταθλήματος.
Από το 2007 και μετά διεξάγεται μόνο ένας αγώνας στη Γερμανία (από το 1995 και μετά γίνονταν κάθε χρόνο δυο αγώνες, το γερμανικό GP στο Hockenheim και το ευρωπαϊκό GP ή το GP του Λουξεμβούργου που διεξαγόταν στο Nurburgring) με Hockenheim και Nurburgring να εναλλάσσονται στο πρόγραμμα.
Πέρσι, ο αγώνας διεξήχθη στο Nurburgring, με τον sebastian Vettel της Red Bull να πανηγυρίζει τη νίκη και τους Kimi Raikkonen - Romain Grosjean της Lotus να κάνουν το 2-3.
Από τους εν ενεργεία πιλότους τις περισσότερες νίκες στο Hockenheim τις έχει ο Fernando Alonso (3), ενώ μία νίκη έχει και ο Lewis Hamilton. Σε ό,τι αφορά στους κατασκευαστές, η Ferrari έχει την παράδοση με το μέρος της καθώς έχει πανηγυρίσει 11 νίκες στην εν λόγω πίστα στο πλαίσιο του γερμανικού GP. Mε 9 ακολουθεί η Williams, ενώ 6 έχει η McLaren.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια