FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

STOP της FIFA σε Ρόσμπεργκ


REUTERS/PHIL NOBLE


Την Κυριακή διεξάγεται στο Χοκενχάιμ το γερμανικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα και ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήθελε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ φορώντας ένα κράνος με διακόσμηση εμπνευσμένη από το θρίαμβο της «μάντσαφτ».
Η επιθυμία του, όμως, δεν θα γίνει πραγματικότητα εξαιτίας των θεμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που ανέκυψαν. Ο Ρόσμπεργκ έδειξε στους 712.000 «πιστούς» του στοTwitter φωτογραφία του κράνους που σκόπευε να φορέσει.
Το κράνος ήταν βαμμένο στα χρώματα της Γερμανίας και στην κορυφή του έφερε τέσσερα αστέρια και το τρόπαιο του Μουντιάλ. «Αυτή θα είναι η ειδική έκδοση του κράνους μου για το Χοκενχάιμ με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σας αρέσει;» ρώτησε τους φίλους του. 
Η αντίδραση της FIFA ήταν άμεση: «Οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση των επίσημων σημάτων, δεν υπονομεύει μόνο την ακεραιότητα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το πρόγραμμα μάρκετινγκ, αλλά βάζει και τα συμφέροντα της παγκόσμιας κοινότητας ποδοσφαίρου σε κίνδυνο» ανέφερε στην τοποθέτησή της η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία. 
Ο γερμανικός Τύπος, από την πλευρά του, μετέδωσε ότι το συγκεκριμένο κράνος παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα της FIFA κι έτσι ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρόσμπεργκ, Γκέοργκ Νόλτε, δήλωσε ότι δεν θα εμφανίζεται η εικόνα του τροπαίου και πως  θα ετοιμαστεί νέα... έκδοση, πάντοτε όμως με τα τέσσερα αστέρια πάνω του, τα οποία σημαίνουν τους τέσσερις παγκόσμιους τίτλους που έχει κατακτήσει η Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια