FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Formula 1: Αποσύρεται o Κίμι Ραϊκόνεν το 2015

Formula 1: Αποσύρεται o Κίμι Ραϊκόνεν το 2015
Τη απόσυρσή του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2015, στη λήξη δηλαδή του συμβολαίου του με τη Ferrari, προανήγγειλε ο Κίμι Ραϊκόνεν.

O φινλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 επέστρεψε στο Maranelo στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, έχοντας περάσει δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και άλλες δύο αγωνιστικές σεζόν στην ομάδα της Lotus.
Όταν ο Ραϊκόνεν ρωτήθηκε για το μέλλον του στη Ferari απάντησε τα εξής: «Θα παραμείνω μέχρι την ολοκλήρωση του συμβολαίου μου, μετά το πιθανότερο είναι ότι θα σταματήσω. Αυτό πιστεύω ότι πρόκειται να συμβεί».
Παράλληλα ο «Ιceman» δεν παρέλειψε να δηλώσει την αγάπη του και για άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως τα ράλι.
«Έχω δοκιμάσει αρκετά πράγματα και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Δεν με εμποδίζει από το να συμμετέχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1».
«Νομίζω ότι το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει είναι βοήθεια. Πάντα μαθαίνεις όταν δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα».
«Οι ομάδες φοβούνται ότι θα τραυματιστούμε. Στο παρελθόν, όταν ήμουν στη Ferrari δεν μπορούσα να συμμετάσχω σε ράλι».
«Θα ήταν καλό, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους θεατές να συμμετέχουμε σε διαφορετικές μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού», δήλωσε ο Φιλανδός, ξεκαθαρίζοντας πως η αλλαγή στην πολιτική των ομάδων, σε σχέση με τη συμμετοχή των οδηγών σε άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες, δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή του να αποσυρθεί από τη Formula 1 μετά το τέλος της επόμενης σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια