FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

GP Βρετανίας 2014: Διπλός θρίαμβος για τον L. Hamilton

GP Βρετανίας 2014: Διπλός θρίαμβος για τον L. Hamilton
Με τη νίκη του στο GP Bρετανίας, ο L. Hamilton ψαλίδισε τη διαφορά που τον χώριζε μέχρι σήμερα από την κορυφή του πρωταθλήματος στους 4 βαθμούς, καθώς ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, N. Rosberg, εγκατέλειψε με πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης του μονοθεσίου του  

16 φωτογραφίες

Nέες ισορροπίες διαμορφώθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 μετά το τέλος του βρετανικού Grand Prix. Η νίκη του L. Hamilton και η εγκατάλειψη του N. Rosberg φέρνουν τους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας σε απόσταση μόλις τεσσάρων βαθμών.

To GP Βρετανίας ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς μόλις στο δεύτερο γύρο το ατύχημα του K. Raikkonen οδήγησε στη διακοπή του αγώνα. Σχεδόν μία ώρα μετά και αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στο σημείο που είχε προσκρούσει το μονοθέσιο της Ferrari, o αγώνας ξεκίνησε και πάλι.

Ο L. Hamilton πολύ γρήγορα βρέθηκε μπροστά από τον S. Vettel και τα δύο μονοθέσια της McLaren, κυνηγώντας από τη δεύτερη θέση τον N. Rosberg. Και ενώ ο Γερμανός έδειχνε ικανός να διατηρήσει την απόσταση των πέντε δευτερολέπτων από τον L. Hamilton, πλησιάζοντας στο πρώτο pit stop η διαφορά περιορίστηκε, λόγω της διαφορετικής στρατηγικής στα ελαστικά, κάτω από τα 3 δευτερόλεπτα.
Ο L. Hamilton έμεινε στην πίστα με το ίδιο σετ ελαστικών, την ίδια στιγμή που ο N. Rosberg ανέφερε στους μηχανικούς του τα πρώτα προβλήματα με το σύστημα μετάδοσης του μονοθεσίου.
Μερικούς γύρους αργότερα ο Γερμανός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, γεγονός που προσέφερε μια άνετη νίκη στον L. Hamilton.
Πίσω του τερμάτισε ο V. Bottas, ο οποίος έκανε έναν "καθαρό" αγώνα εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα της Williams, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο D. Ricciardo με στρατηγική ενός pit stop.
Πολύ κοντά στον Αυστραλό βρέθηκε στους τελευταίους γύρους του αγώνα ο J. Button, ο οποίος είχε ένα καλό τριήμερο, εκκινώντας μάλιστα από την τρίτη θέση.
Την πέμπτη θέση του βρετανικού Grand Prix, μετά από μια επική μονομαχία με τον F. Alonso, κατέκτησε ο S. Vettel αφήνοντας έκτο τον Ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή και έβδομο τον K. Magnusen.

Την πρώτη δεκάδα στο Silverstone συμπλήρωσαν οι N. Hulkenberg, D. Kvyat και J-E. Vergne.
Ακολουθεί στις 20 Ιουλίου το GP Γερμανίας, στο Hockenheim. Ως τότε, δείτεεδώ τις βαθμολογίες στα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula 1 και ό,τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για αυτή στο αφιέρωμα του auto.in.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια