FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΖΑ

Έκλεστοουν: «Εκτός η Μόντσα μετά το 2016»Το 2010 οι άνθρωποι της πίστας της Μόντσα ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τη διοίκηση της Formula1 μέχρι και το 2016. Όμως, ο Μπέρνι Έκλεστοουν φαίνεται πως δεν είναι ικανοποιημένος από τους όρους του συμβολαίου αποκαλύπτοντας στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport ότι το σιρκουί δε θα είναι στο καλεντάρι μετά το 2016.
«Δε νομίζω ότι θα κάνουμε άλλο συμβόλαιο, το παλιό είναι καταστροφή για μας από εμπορικής πλευράς. Μετά το 2016, αντίο... », είπε ο ισχυρός άνδρας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μάλιστα, έκανε λόγο και για χαμηλή ακροαματικότητα στην Ιταλία. «Η ακροαματικότητα στην τηλεόραση είναι χαμηλότερη στην Ιταλία από αλλού.
Τα κανάλια έχουν χωριστεί με τη ψηφιακή μετάδοση και επίσης υπάρχει το twitter, το facebook και άλλα μέσα επικοινωνίας, όποτε οι νέοι είναι περισσότερο αποσπώμενοι. Πώς να βελτιώσεις την ιταλική ακροαματικότητα; Αν η Ferrari ξεκινήσει να τερματίζει πρώτη και δεύτερη στις κατατακτήριες δοκιμές και στους αγώνες...Η ακροαματικότητα στην τηλεόραση θα βελτιωνόταν παντού. Η Ferrari είναι παγκόσμιο πάθος». Όσο για μια ενδεχόμενη... μετακόμιση του Γκραν Πρι Ιταλίας στο Μούτζελο, όπου διεξάγεται ο αγώνας του Moto GP, ο γερο-Μπέρνι απάντησε πως δεν υπάρχει κάποια πρόταση.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Μόντσα είναι από τις πιο ιστορικές πίστες της F1, με δεδομένο ότι βρίσκεται στο καλεντάρι από την πρώτη σεζόν του σπορ και απουσίασε μόνο το 1980, όταν το Γκραν Πρι της Ιταλίας διεξήχθη στην Ίμολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια