FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Formula 1: Η Caterham αλλάζει χέρια

Formula 1: Η Caterham αλλάζει χέρια
Ο Τ. Fernades, ιδιοκτήτης της Caterham F1 Team είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από το τιμόνι της βρετανικής ομάδας στην αρχή της σεζόν, δηλώνοντας απογοητευμένος από την πορεία της τα τελευταία χρόνια   (Φωτογραφία:  AP )

Αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της αγωνιστικής ομάδας της Caterham πρόκειται να ανακοινωθούν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι και το GP του Silverstone, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014.
Όπως όλα δείχνουν, ο σημερινός ιδιοκτήτης της Caterham, T. Fernandes έχει ήδη έρθει σε συμφωνία για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της βρετανικής ομάδας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να απεμπλακεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.
O Τ. Fernades είχε ξεκαθαρίσει, πριν το ξεκίνημα της σεζόν, πως αν δεν υπάρξει σημαντική πρόοδος στην απόδοση των μονοθεσίων της Caterham δεν θα συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειές της.
"Αν παραμείνουμε στις τελευταίες θέσεις δεν πρόκειται να συνεχίσω. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά χωρίς κανένα βαθμό μετά από πέντε χρόνια, η υπομονή, τα χρήματα και το κίνητρο κάποιου φτάνουν σε ένα όριο. Συνεπώς πρόκειται για μια σημαντική χρονιά", δήλωσε ο T. Fernandes στην αρχή της αγωνιστικής σεζόν, προαναγγέλλοντας την αποχώρησή του από το τιμόνι της Caterham.

Αυτή τη στιγμή η βρετανική ομάδα βρίσκεται στην 11η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών και σε περίπτωση που δεν καταφέρει να βρεθεί πάνω από τη Marussia και τη Sauber, κινδυνεύει να χάσει σημαντικά ποσά που προκύπτουν από την εμπορική εκμετάλλευση της Formula 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια