FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Υπογραφεται τελικα η Συνθηκη Ομονοιας

Η κρίση που μαστίζει τη Φόρμουλα 1 το τελευταίο χρονικό διάστημα αναμένεται να τερματιστεί τις επόμενες ημέρες. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στα μέσα αυτής της εβδομάδας θα υπογραφεί η νέα Συνθήκη Ομονοίας που θα δεσμεύει τις ομάδες της F1 και τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του Αθλήματος με τη FIA έως το 2012.
Το κείμενο της Συνθήκης είναι έτοιμο και το μόνο που απομένει είναι να δοθεί η έγκριση από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Μαξ Μόσλεϊ και τα 26 μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.
Μαζί με τη Συνθήκη θα υπάρχει και ένα ξεχωριστό συνοδευτικό που ονομάζεται Έγγραφο Κανονισμών Κόστους, το οποίο συντάχθηκε και ολοκληρώθηκε μετά τη συνάντηση και των 13 ομάδων της F1 την προηγούμενη εβδομάδα, στην έδρα της FOTA, στην Γενεύη. Εκεί συγκεντρώθηκαν τόσο τα οκτώ μέλη της Ενωσης όσο και οι υπόλοιπες ομάδες που είτε έχουν αποπεμφθεί από τη FOTA (Williams, Force India) είτε είναι οι νέες παρουσίες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς (USF1, Campos GP, Manor GP).
Μάλιστα, ανατέθηκε στον γενικό διευθυντή της Williams, Aνταμ Παρ να επιβεβαιώσει ότι οι δεσμεύσεις των μελών της FOTA για μείωση του κόστους στα επίπεδα του 1990, είναι κατανοητές και αποδεκτές από τις υπόλοιπες ομάδες που δεν έχουν ενταχθεί στην Ενωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια