FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Επιστρεψει ο Scumi στην F1 οπως εχουμε προβλεψει;

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, είναι γεγονός: ο Michael Schumacher όπως έχουμε προβλέψει μάλλον επιστρέφει στη Formula 1, μια και θα αντικαταστήσει τον τραυματία Felipe Massa (η υγεία του οποίου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βελτιώνεται διαρκώς) στη Ferrari! Μετά τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου στο ουγγρικό Grand Prix, ουκ ολίγα ονόματα ακούστηκαν ως υποψήφιοι αντικαταστάτες του. Ανάμεσά τους και αυτό του Γερμανού - κάτι που αρκετοί διέψευσαν, και ακόμα λιγότεροι πίστεψαν.
Τα σχόλια φυσικά περιττεύουν μια και, παρότι αποσύρθηκε στο τέλος του 2006, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιος είναι ο "Schumi": επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο πιο επιτυχημένος (βάσει αριθμών) πιλότος στην ιστορία της F1, ο άνθρωπος που έδωσε στη Scuderia το 2000 τον πρώτο της τίτλο μετά από 21 άνυδρα χρόνια και εγκαθίδρυσε την "κόκκινη" αυτοκρατορία. Αν μη τι άλλο, η επιστροφή του Michael Schumacher από τον αμέσως επόμενο αγώνα, το Ευρωπαϊκό Grand Prix στις 23 Αυγούστου, δίνει καινούργιο ενδιαφέρον σε μία ήδη συναρπαστική χρονιά
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα "Bild", ο Michael Schumacher δεν έχει πλέον superlicance (την ανώτερη αγωνιστική άδεια της FIA), αλλά αυτό μάλλον είναι λεπτομέρεια. Το θέμα μάλλον εξαρτάται από την επιλογή του Γερμανού και τα υπόλοιπα μπορεί να είναι απλώς διαπραγματευτικές κινήσεις. Ο "Schumi" είχε δηλώσει, στο πλαίσιο του GP Γερμανίας, ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο σπορ. Επιπλέον, τον τελευταίο καιρό υπήρχε έντονη φημολογία ότι η Ferrari διστάζει να ανανεώσει το συμβόλαιό της με τον Γερμανό, ύψους πέντε εκατομμυρίων δολαρίων, για να τον κρατήσει σε συμβουλευτικό ρόλο και το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια